Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
For abonnenter Befrielsen

Den nydelige dame med den grumme fortid

Den 4. maj 1945 blev Danmark atter frit efter fem års tysk besættelse. Selv om der er gået mere end syv årtier siden da, dukker der stadig nye beretninger op om de lidelser, som nazisterne påførte mennesker overalt. En af de mere udsædvanlige handler om Clara Schultz, der blev født på De Vestindiske Øer i 1862, siden rejste hjem til Danmark, hvorfra hun i 1943 som 81-årig blev deporteret til KZ-lejren Theresienstadt sammen med sine to døtre. Mod alle odds overlevede hun og nåede at blive 100 år. Oplevelserne i Theresienstadt forblev hendes hemmelighed.

Clara Schultz blev tvunget til at medvirke i nazisternes propagandafilm om jøderne i kz-lejren Theresienstadt, der skulle overbevise omverden om, at jøderne havde det godt. Kun dele af filmen eksisterer idag og scenen med Clara Schultz er gået tabt, men enkelte fotografier eksisterer. Dette fotografi af Clara Schultz er fra denne film. 
Yad Vashem.
Clara Schultz blev tvunget til at medvirke i nazisternes propagandafilm om jøderne i kz-lejren Theresienstadt, der skulle overbevise omverden om, at jøderne havde det godt. Kun dele af filmen eksisterer idag og scenen med Clara Schultz er gået tabt, men enkelte fotografier eksisterer. Dette fotografi af Clara Schultz er fra denne film. Yad Vashem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.