Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Den er god nok: Michael Jackson skrev spilmusik

Flere kilder bekræfter nu et stædigt rygte om, at Michael Jackson skrev musikken til et af de populære Sonic-spil.

Det har længe været en sejlivet myte, at »Kongen af Pop« skrev en del af musikken til Segas populære spil »Sonic the Hedgehog 3« om det lynhurtige, blå pindsvin, der kan bryde lydmuren.

Man kan bare gå ind på Youtube, hvor der ligger flere videoer, som peger på ligheder mellem Michael Jacksons sange og musikken i det animerede spil. Det skriver Huffington Post ifølge Billboard.

Men måske er der et gran sandhed i den skøre konspirationsteori. Flere af folkene bag computerspillet, der udkom i 1994, bekræfter i hvert fald popstjernens arbejde, selvom Sega benægter det.

Roger Hector, der er tidligere direktør i Sega, fortæller, at »Thriller«-stjernen selv henvendte sig til spilfirmaet for at give udtryk for sin beundring, og at han siden fik udleveret en demo, som han kunne lave musik til.

»Jeg var virkelig imponeret over, hvor meget af Michael Jacksons lyd, der var i musikken, samtidig med at det var helt nyt,« fortæller Hector.

Udover Hector har tre af komponisterne, der er krediteret for spillet, bekræftet Jacksons medvirken. En af dem er Brad Buxer, som arbejdede sammen med Jackson på albummet "Dangerous".

»Jeg arbejdede sammen med Michael på »Dangerous«-albummet, og han fortalte mig, at han skulle lave soundtracket til »Sonic the Hedgehog 3«. Han bad mig hjælpe ham med det, mindes Buxer.

Der har været flere teorier om, hvorfor Michael Jackson ikke er krediteret for »Sonic 3«. Nogle peger på, at spillet udkom på det tidspunkt, hvor Jackson blev anklaget for sexmisbrug, hvilket fik Sega til at tage afstand fra stjernen, men den tidligere »Dangerous«-komponist Buxer forklarer i stedet, at Jackson simpelthen ikke var tilfreds med resultatet.

»Michael ville have sit navn taget ud af spillets credits, hvis de ikke kunne forbedre lyden,« fortæller Buxer.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.