Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»De urørlige« slår Amélie og Christiane F

Danskerne er vilde med den franske feelgood-film »De urørlige«. Så vilde, at det er blevet den mest sete film nogensinde, som ikke er på dansk, svensk eller engelsk.

Filmen handler om en lam rigmand, som får vendt op og ned på sin tilværelse af den rapkæftede Driss, der er alt, Phillippe ikke anede, han havde brug for.
Filmen handler om en lam rigmand, som får vendt op og ned på sin tilværelse af den rapkæftede Driss, der er alt, Phillippe ikke anede, han havde brug for.

Over en halv million danskere har de sidste to måneder været i biografen for at se den virkelige historie om det bemærkelsesværdige venskab mellem en lam mand og hans atypiske hjælper, en ballademager fra et socialt belastet miljø.

Det betyder, at »De urørlige« nu kan skrive sig ind i den danske filmhistorie, som den mest sete film, der ikke er med engelsk, svensk eller dansk tale. Det skriver Scanbox i en pressemeddelelse.

500.832 danskere har nemlig set filmen siden premieren 22. november, hvilket er noget højere end den tyske film om Hitlers sidste dage »Der Untergang«, som i 2004 trak 336.612 danskere i biografen. Andre film, der ikke har været på engelsk, svensk eller dansk tale, men alligevel har haft succes i Danmark tæller bl.a. tyske »Christiane F« fra 1981 og de franske film »Bjørnen« og »Den fabelagtige Amélie fra Montmartre«.

De begejstrede ord dryssede da også ned over »De urørlige«, da anmelderne skulle uddele stjerner til filmen .Berlingskes Jacob Wendt Jensen kvitterede med fem stjerner og skrev bl.a. i sin anmeldelse:

»Temaerne er nogle af de helt essentielle som venskab og angsten for at blive hjælpeløs, og der er heldigvis overdrysset med humor og godt humør. "De urørlige" er en herligt fordomsfri film, der åbner verden hen imod tolerance på tværs af sociale skel og forskellig hudfarve. Se den hvis du er et blødt menneske, og se den hvis du er lidt af en kyniker. Bare se den. Magen til organisk lykkepille kan man ikke få i biograferne i år.«

»De urørlige« er baseret på den virkelige historie om mangemillionæren Phillippe Pozzo de Borgo, som efter en tragisk paragliding-ulykke er lam fra halsen og ned. Da han søger efter en logerende hjælper, dukker den rapkæftede ballademager Driss op og giver ham netop den usentimentale flabethed og livsgnist, han har brug for.

Filmen har ikke bare slået rekorder i Danmark, men er også på verdensplan blevet den største franske biografsucces nogensinde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.