Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne danser helst til dansk

Streamingtjenester offentliggør listerne for, hvilken musik vi har lyttet til i 2012. Dansk pop hitter på nettet.

Lukas Graham er den mest spillede kunstner på Spotify i 2012.
Lukas Graham er den mest spillede kunstner på Spotify i 2012.

Streamingtjenester som Wimp og Spotify vinder større og større indpas blandt danske lyttere. Og når vi åbner vores musik-apps, vælger vi i stigende grad danske kunstnere.

Det fortæller Wimp, der netop har offentliggjort listerne for det mest hørte musik i 2012. For selvom Gotye får førstepladsen for mest spillede nummer med "Somebody that I Used to Know", så står der danske navne, når man kigger ned over top-ti. Lukas Graham, Shaka Loveless og Rasmus Seebach er blandt de syv danske kunstnere, der har fået et nummer med blandt de ti mest hørte numre på Wimp.

- Vi har i 2012 oplevet, at vores brugere i stigende grad er nysgerrige efter at opdage ny musik, siger Thor Martin Jensen, talsmand for WiMP Danmark

Også hos Spotify kan man melde om dansk succes. På førstepladsen over mest spillede kunstnere ligger Lukas Graham efterfulgt af Rasmus Seebach. I alt er fem af de ti mest spillede kunstnere danske, ligesom fem af de ti mest spillede numre er danske.

Se top-100 over mest spillede numre på Spotify her.

Succesen for danske kunstnere er dog ikke ensbetydende med, at det danske sprog fylder højtalerne. For selv om den tiende mest spillede sang på Spotify i år, Hun tog min guitar - af Muri og Mario, kan prale med sætninger som "Du er ligesom solen - går aldrig af mode", så er det kun 28 pct af sangene, der synges på dansk. Det viser en statistik, som Wimp har lavet.

Den viser også, at 71 pct. bliver sunget på af en mand, og cirka halvdelen handler om kærlighed - 17 pct. om sex.
 
Statistikken er offentliggjort her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.