Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskere dyster mod trans og tvillinger

Når danske A Friend In London i aften kæmper om en plads i finalen i Eurovisionen, skal de både konkurrere med en transseksuel og to sæt tvillinger.

De er blandt andre disse tvillinger med højt hår, danskerne dyster imod.
De er blandt andre disse tvillinger med højt hår, danskerne dyster imod.

I aften skal danske A Friend In London spille alt, hvad de kan, for at få Danmark med i finalen i årets Melodi Grand Prix i Düsseldorf. Og ud af 19 deltagere i torsdagens semifinale går kun ti videre. Blandt danskernes 18 modstandere er både tidligere X-factor-vindere, tvillinger og en transseksuel. 

Tvillinger med højt hår

De irske tvillinger John og Edward, der i hjemlandet er blevet kendt som Jedward, er vant til at stå på en scene. De blev oprindelig kendt for at deltage i den engelske udgave af X Factor, og her fik de lov at smage lidt af den hårde X Factor-dommer Simon Cowells foragt.

Han kaldte blandt andet de 19-årige tvillinger "de mest irriterende personer, der nogensinde har deltaget i programmet." Men resten af dommerne var knap så hårde, og tvillingerne gik videre - dog uden at vinde programmet.

De udgav deres debut-cd "Planet Jedward" i juli sidste år, og cd'en blev den hurtigst sælgende i Irland i 2010. Til musikkonkurrencen i aften skal de fremføre nummeret "Lipstick", som også er første single fra deres andet album.

Se deres video her:

En mand i dametøj

Israels bud på en vindersang bliver fremført af den tidligere Melodi Grand Prix-vinder og kendte sanger, Dana International. Hun vandt sangkonkurrencen i 1998 og hedder i virkeligheden Sharon Cohen. Men før det hed hun Yaron Cohen. 39-årige Cohen er nemlig født som dreng. Fra helt ung følte hun sig dog som en pige fanget i en drengekrop, og som 13-årig sprang hun ud som transseksuel.

Da hun blev lidt ældre, levede hun af at optræde som drag queen, og som 21-årig fik hun en kønsskifteoperation i London og skiftede navn til Sharon.

Da Melodi Grand Prix blev afholdt i Jerusalem i 1999, var det Dana International, der skulle overrække trofæet til de svenske vindere. En af svenskerne kom dog til at træde på hendes lange slæb, og Dana tog et ordentligt styrt på scenen foran omkring en milliard TV-seere.

Se hendes video her:

Pop-tvillinger

Også Slovakiet prøver at se, om der er held i at sende et sæt tvillinger på scenen. Her er det et kvindeligt et af slagsen. Tvillingerne Daniela og Veronika Nízlová gør et forsøg under navnet TWiiNS. 

De 24-årige tvillinger har, ligesom Dana International, deltaget i sangkonkurrencen før. I 2008 var de således backup-sangere for den tjekkiske deltager Tereza Kerndlová.

Pigerne har haft deres eget TV-program i hjemlandet, men nu er de flyttet til Los Angeles for at forsøge at skabe sig en international sangkarriere.

Se deres video her:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.