Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansker får storrolle i vikinge-serie

Peter Gantzler spiller vikingen Ragnar i tv-serien »The Last Kingdom«, og det har krævet, at han droppede sine moralske skrupler.

Skuespiller Peter Gantzler spiller med i The Last Kingdom.
Skuespiller Peter Gantzler spiller med i The Last Kingdom.

Det har krævet en stor portion mod for skuespilleren Peter Gantzler at spille rollen som vikingen Ragnar i tv-serien "The Last Kingdom".

For ikke nok med, at han skulle tøjle sin frygt for heste og overkomme følelsen af at være startruck på settet med de mange, erfarne skuespillere i serien, så skulle Gantzler også lægge sit eget moralske kodeks på hylden.

- Jeg måtte virkelig finde min indre viking frem, forstået på den måde at der jo er et helt andet moralkodeks. Det er øje for øje og tand for tand. De havde ikke en gud, de følte sig skamfuld over for, så de gjorde, hvad der passede dem. Var der noget, de gerne ville have, så tog de det, og om nødvendigt med vold. Og det skulle jeg finde frem, forklarer Peter Gantzler om serien, der allerede har været vist i både England og USA.

Da den erfarne danske skuespiller fik tilbuddet om at være med i serien, der i otte afsnit fortæller historien om de danske vikingers togter i England, var han ikke i tvivl om, at han skulle sige ja.

- Det er det samme produktionsselskab, der laver Downton Abbey, og det siger man jo ikke nej til. Det i sig selv borger jo for kvalitet, siger skuespilleren.

- Jeg skulle lære replikkerne på engelsk, men vi måtte godt have en klang af noget nordisk, og det synes jeg vi er sluppet meget godt af sted med, fortæller Peter Gantzler, der blandt andet spiller sammen med "Blade Runner"-skuespilleren Rutger Hauer i serien.

Det var svært ikke at blive benovet over:

- På den første optagedag kunne jeg godt mærke, at jeg lige skulle grave dybt i noget erfaring og holde fast i mig selv, for jeg følte ligesom, at det var lakmusprøven for, om jeg kunne klare det hele. Men de var vanvittigt søde og vanvittigt professionelle, de andre skuespillere. Det var en stor oplevelse, siger han.

I serien spiller en håndfuld andre danskere også med - her i blandt Andrea Vagn Jensen og Alexandre Willaume.

Serien kan ses på Discovery Channel og har premiere den 22. marts kl. 22.

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.