Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske serie-heltinder hitter i England

Lørdag aften møder de engelske tv-seere for første gang Sidse Babett Knudsen, som den kvindelige statsminister i Borgen, som er BBCs efterfølger til seersuccessen Forbrydelsen.

Englænderne er vilde med stærke, danske tv-serie-heltinder, som takket være populære tv-serier ikke længere bare er ukendte ansigter, der taler et sprog, de ikke forstår.

Omkring en million af Storbritanniens tv-seere fulgte Sofie Gråbøl - eller som briterne kalder hende; Sofie Grabol, da hun som Sarah Lund jagtede teenagepigen Nanna Birk Larsens morder i Forbrydelsen, da anden del af den danske tv-serie før jul blev sendt på engelsk tv. BBC følger nu op på serien, som af avisen The Daily Telegraph blev kåret til årets bedste, med endnu et dansk tv-drama.

Når englænderne lørdag sætter sig til rette foran tv-skærmen, kan de for første gang møde Sidse Babett Knudsen som Birgitte Nyborg i tv-serien Borgen.

Serien topskuespiller leverer så gode præstationer, at kendskabet til danske topskuespillere nu nået langt ud over den lille gruppe, der interesserer sig for skandinavisk film og tv. Det er kun et spørgsmål om tid, før spørgsmål om danske tv-serier dukker op i engelske tv-quizzer, mener den engelske avis Independent.

- BBC4 køber altid med øje for udsøgt kvalitet. Borgen er dramatisk og underholdende og meget i stil med Forbrydelsen, og passer godt ind i BBC4s intentioner om at give sit publikum det bedste internationale tv, siger Richard Klein som er BBC4s controller på BBCs website.

Independent fremhæver de stærke kvindelige hovedroller og bifigurer i de to serier, som avisen mener er med til at give et billede af Danmark, som et samfund, hvor ligestilling hersker i højere grad end de fleste andre lande. Sammenfald i skuespillere, der optræder i både Forbrydelsen og Borgen - som for eksempel Søren Malling og Mikael Birkkjær - finder avisen mere sammenfaldende mere charmerende end på britisk tv.

Læs mere
Indepentens artikel

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.