Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk teater har stor succes med Disney-musicals: Her er den næste

Fredericia Teater afslører sit næste store samarbejde med Disney-koncernen.

Fredericia Teater har haft stor succes med Disney-musicals, senest »Klokkeren fra Notre Dame«.
Fredericia Teater har haft stor succes med Disney-musicals, senest »Klokkeren fra Notre Dame«.

I den sidste teatersæson så flere end 120.000 Fredericia Teaters Reumert-belønnede Disney-musical »Klokkeren fra Notre Dame«, der høstede flotte anmeldelser og først meldte om udsolgte huse hjemme i Fredericia, siden på Det Kongelige Teaters Gamle Scene hen over sommeren.

Nu afslører musicalteatret sit næste store samarbejde med Disney Theatrical Productions. Det bliver teaterudgaven af »Tarzan«, der skal følge op, hvor succeserne med »Aladdin«, »Den lille havfrue« og »Klokkeren fra Notre Dame« slap.

Forestillingen har danmarkspremiere næste efterår i Fredericia, mens københavnerne må vente til november 2019, før den rykker ind i det til den tid nyrenoverede Falkoner Salen, der i øjeblikket er ved at blive omdannet til en moderne musicalscene.

Musicalen om den liansvingende helt bygger på tegnefilmsudgaven fra 1999 af Edgar Rice Burroughs klassiske roman om drengen, der vokser op blandt gorillaer i den afrikanske jungle og siden bliver skovens og dyrenes beskytter. Musikken til musicalen er skrevet af popikonet Phil Collins og omfatter hittet »You'll Be In My Heart«, der vandt en Oscar for bedste sang.

Ved Broadway-premieren i 2006 fik »Tarzan« blandede anmeldelser. Flere kritikere hæftede sig ved, at Phil Collins' sangtekster var udramatiske og banale. Og den toneangivende avis The New York Times, hvis værdidomme er væsentlige for Broadway-forestillingers succes, var ikke synderligt begejstrede:

»Næsten alt og alle svinger sig i »Tarzan«. Hvilket er mærkeligt, eftersom showet selv, for nu at låne Duke Ellingstons berømte credo, ain't got that swing.« På den baggrund gik forestillingen kun skuffende 486 gange på Broadway, men siden er den blevet genopsat uden for  New York – også i Europa – bl.a i Sverige og Tyskland. Nu er turen så kommet til Fredericia og omegn, hvor den danske producent har mulighed for at sætte sit præg.

»Tarzan« kan første gang ses på Fredericia Teater 5. oktober 2018 og siden i Falkoner Salen fra 29. november 2019.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.