Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark er i Grand Prix-finalen

Torsdag aften kvalificerede danske "A Friend In London" sig fuldt fortjent til lørdagens finale ved Eurovision Song Contest.

Semifinalen i Eurovision Song Contest i Düsseldorf i Tyskland bragt Danmark videre til finalen på lørdag.
Semifinalen i Eurovision Song Contest i Düsseldorf i Tyskland bragt Danmark videre til finalen på lørdag.

Der findes ikke en musikalsk konkurrence, som kan fostre så god stemning i salen. Og følgelig blev også den anden semifinale i årets Eurovision Song Contest alias Melodi Grand Prix alias Schlager EM et fornøjelig affære. Det omdannede fodboldstadion i tyske Düsseldorf præsenterede sig i en ekstase af flag, bannere og jublende fans, som fulgte hvert eneste af de 19 deltagerlande til dørs med samme udelte entusiasme. På lørdag kulminerer 14 dages Grand Prix-feber i det tyske, hvordan skal det dog ikke gå, når verdens største- og mest folkelige musikkonkurrence for alvor kulminerer.

Efter de 19 gennemspilninger skilte enkelte sange sig markant ud. Således vil et finalefelt uden deltagelse af det danske bidrag "New Tomorrow" fremført af kvartetten A friend In London, de herlige irske tvillinger, charmerende Bosnien & Herzegovina, samt skrupskøre Moldova, Cypern og Slovenien være en fattigere finale.

Danmarks Radios kommentator Ole Tøpholm førte seerne sikkert og vidende igennem de to timers semifinale med den sitren og nervøsitet, der skal være i en konkurrence som denne, hvor man skal og bør heppe på sine egne. Allerede efter A friend In London havde sunget den sidste strofe, var kommentatoren da heller ikke i tvivl, danskernes præstation var rigelig god nok til at gå i finalen. Han udtrykte sig i noget mere begejstrede vendinger, men det var der sådan set ikke den helt store grund til, for forsanger tim Schou havde ikke en af sine bedste dage. Faktisk var han i langt bedre form og mere sikker, da A Friend In London sang sig til lokal sejr i Ballerup Super Arena tidligere på året.

Da uret passerede 22.40 torsdag lukkede SMS-afstemningen endegyldigt. Og imens kontrollører og revisorer tjekkede og dobbelttjekkede hvilke ti af de 19 semifinalister, der havde opnået flest stemmer, blev der underholdt med med breakdance i den omdannede fodboldarena, der normalt huser den engang så traditionsrige klub Fortuna Düsseldorf, som for nærværende er placeret i den næstbedste, tyske fodboldrække. Næstbedst er som bekendt kun lige ved og næsten, og på en aften som denne er det naturligvis kun adgangen til det fineste selskab på lørdag, der tæller. At komme igennem nåleøjet til de potentielt hundreder af millioner europæiske TV-seere lørdag aften kl. 21.00., hvor de ti stemmeslugere fra tirsdagens finale venter sammen med de store, forhåndskvalificerede lande: Italien, Spanien, Frankrig, sidste års vinder Tyskland og Storbritanniens bidrag, det efterhånden erfarne boyband Blue, som på forhånd er det mest kendte navn i deltagerfeltet.

Klokken 22.53 melder den norske supervisor Jon Ola Sand alt klar. Og følgende lande er med på lørdag: Estland, Rumænien, Moldova, Irland, Bosnien & Herzegovina, DANMARK, Østrig, Ukraine, Sloveninen og Sverige.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.