Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Daniel fra Matador er død

Skuespilleren Jacob Dalgaard, som især er kendt for sin rolle i Matador, er død. Han blev 47 år gammel.

Jakob Dalgaard som Daniel Skjern
Jakob Dalgaard som Daniel Skjern

Jacob Dalgaard, der som barn spillede Daniel Skjern i Matador, døde den 10. februar. Det fremgår af en dødsannonce i Politiken.

Dalgaards barndomsveninde Majbritt Høyrup har over for BT bekræftet dødsfaldet og siger til avisen, at Dalgaard er død efter længere tids psykisk sygdom.

Dalgaard var en af flere skuespillere, der portrætterede den følsomme og underkuede Daniel Skjern i tv-serien Matador.

Han vil særligt blive husket for scenen, hvor han med lidende øjne ser sin søster få en hest af deres far, fordi hun i modsætning til den usikre Daniel har klaret sig godt i skolen.

Desværre kom den naturlige evne til at spille den triste dreng fra Jacob Dalgaards eget liv, som han fortalte i et interview til BT tilbage i 2013.

- Jeg var med i Matador på det tidspunkt, da min mor og far ikke havde det godt sammen og var ved at flytte fra hinanden. Senere hen tog min far livet af sig selv. Det hele var et kaos, fortalte Dalgaard dengang.

Farens selvmord betød, at Dalgaard måtte opgive sit jurastudium, og han havde efterfølgende svært med at finde en retning i sit liv, hvor han kom til at arbejde i forskellige job, blandt andet som kordegn og russisk oversætter.

Ifølge dødsannoncen i Politiken finder bisættelsen sted i morgen, onsdag den 24. februar, i Bidstrup kirke.

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.