Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Daniel Craigs fremtid som Bond er blevet mere tvivlsom

Den britiske skuespiller Daniel Craig får hovedrolle i 20 episoders TV-serie. Det harmonerer skidt med ny James Bond-film. Engelsk avis mener, Craig skipper agent-rollen.

Daniel Craig - er han færdig som James Bond?
Daniel Craig - er han færdig som James Bond?

Fire gange har Daniel Craig været en ny tids lidt sejere udgave af den evigt aktive agent 007, James Bond. Men om det skulle blive til en femte omgang efter den sidste succesrige film »Spectre« har længe stået lidt hen i det uvisse, og nu er der så pustet yderligere liv i rygterne om, at Daniel Craig har hængt den ellers altid velsiddende smoking på hylden for altid.

Det er den britiske avis The Sun, der erfarer, at Craigs tid som Bond er forbi. Historien kommer efter, at Hollywoodmagasinet Deadline har kunnet fortælle, at Daniel Craig skal spille hovedrollen i en ny TV-serie på 20 episoder over Jonathan Franzens roman, »Purity«. Romanen er i klassisk Franzen-stil en handlingsmættet og humoristisk historie om moderne amerikaneres kamp med familierelationer og meningen med det hele.

Der forhandles i øjeblikket med flere TV-netværk og streaming-tjenester om, hvem der vil byde mest ind på »Purity«, der skal produceres af Scott Rudin. Han har ud over film som »Grand Budapest Hotel« og« The Social Network« også produceret den amerikanske filmudgave af »The Girl With the Dragon Tatoo« over Stieg Larssons romaner med Daniel Craig som Mikael Blomkvist.

Men hvis Daniel Craig skal i gang med at lave 20 episoder af en TV-serie, kan han så også få tid til at tage kampen op med de onde forbrydersyndikater i agent-verdenen? Det er der flere i branchen, som mener bliver svært, men det er på ingen måde officielt bekræftet, at Craig dropper en femte Bond-film - som han egentlig har kontrakt på, og som filmselskabet ikke har lagt skjul på, at de gerne ser ham i.

Craig har selv sendt signaler i flere retninger. Op til premieren på »Spectre« fortalte han pressen, at han hellere ville brække et håndled, end lave endnu en Bond-film. Efter premieren trak han så i land og fortalte, at han var typen, der bare sagde tingene, som han lige følte dem, men at han stadig var åben over for en ny film.

Instruktøren af de to seneste Bond-film »Skyfall« og »Spectre«, Sam Mendes, har forlængst sagt, at han stopper der, men den endelige udmelding fra Daniel Craig og Sony er endnu ikke kommet.

Den britiske presse er dog forlængst begyndt at gætte på hans efterfølger som James Bond. Her har det dristige bud længe været Idris Elba, der i så fald ville blive den første sorte Bond. Senest er Damian Lewisså blevet et varmere bud. Den  hårdt pressede amerikanske krigsfange fra »Homeland«-serien kunne sidst ses som Henrik VIII i TV-serien Wolf Hall.

Andre bud er Henry Cavill, Michael Fassbender og Tom Hardy. Men først skal Daniel Craig lige beslutte sig.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.