Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Countrysangerindes død skaber heftig debat i USA

Countrysangerinden Mindy McCreadys selvmord sidste weekend, har skabt en heftigt debat i USA. Den 37-årige sangerinde var deltager i programmet »Celebrity Rehab«, hvor kendte lader sig behandle for åben skærm. Indtil videre er fem af programmets i alt 41 medvirkende døde.

Countrysangerinden Mindy McCready har begået selvmord.
Countrysangerinden Mindy McCready har begået selvmord.

»Dr. Drew er en ond mand.«
 
Der bliver ikke lagt fingre imellem i de mange hundrede kommentarer, der de seneste dage har fyldt netmedierne i USA. Alle rettet mod Dr. Drew, der om nogen er kommet i søgelyset efter en tragisk hændelse i den forløbne weekend.

Den 17. februar skød den 37-årige countrysangerinde Mindy McCready først sin hund og derefter sig selv i sit hjem i Heber Springs i staten Arkansas. En sørgelig, men i sig selv ikke nogen overraskende slutning på et turbulent liv, der havde budt på flere nedture end opture. Mindy McCreadys karriere peakede, da hun som 18-årig i 1996 hittede med numre som »Ten Thousand Angels« og »Guys Do It All The Time«, men siden da gik det støt og roligt ned ad bakke. Også i privatlivet med skiftende voldelige parforhold, adskillige selvmordsforsøg og et heftigt pille- og alkoholmisbrug. Og det hele ramlede sammen den 13. januar i år da hendes nyfødte søns far, produceren David Wilson, blev fundet død i parrets hjem.

Og hvordan kommer Dr. Drew så ind i billedet? Sagen er den, at Dr. Drew Pinsky ikke blot driver afvænningsklinikken Pasadena Recovery Centre, der har specialiseret sig i at hjælpe velhavende og kendte amerikanere med deres forskellige problemer. Han har samtidig i de seneste fem år været vært på programmet »Celebrity Rehab« på VH1, hvor han »behandler« kendte stjerner for åben skærm, så hele verden kan kigge med. Og en af deltagerne var netop Mindy McCready, der var med i showets tredie sæson.

Udnyttede han en svag kvinde?

Amerikanerne spørger derfor nu sig selv om Dr. Drew i sidste ende udnyttede en kendt kvindes svaghed i sit program for derefter ikke at følge op på behandlingen, da kameraet blev slukket.

»Jeg synes »Dr« Drew Pinsky skulle ændre sit navn til Kevorkian. Det er det samme resultat,« som en anden amerikansk sanger, Richard Marx, skrev på sin Twitter-profil referende til den amerikanske læge Jack Kevorkian, der blev kendt som »Dr. Død« for sin hjælp til aktiv dødshjælp.

Richard Marx trak senere sin sammenligning tilbage, men fastholdt sin anklage mod Dr. Drew.

»Det er min mening, at det, Dr. Drew gør, udnytter folk, og hans »track record« på tv er ikke god,« siger Richard Marx ifølge NY Daily News.

Fem af 41 er døde

Og sagen er da også, at ud af de 41 kendte amerikanere, der indtil videre har været deltagere i »Celebrity Rehab«, er fem nu døde.

Fra seriens tredie sæson er Mike Starr fra bandet Alice In Chains og »Real World«-deltageren Joey Kovar død af en overdosis og fra anden sæson er »Grease«-skuespilleren Jeff Conaway og Rodney King, der blev kendt for at få bank af politiet i Los Angeles, ligeledes gået bort.

Hovedpersonen selv, Dr. Drew Pinsky, er naturligvis i chok over Mindy McCreadys død, men forsvarer sig med, at han rent faktisk tog kontakt til sangerinden efter hendes kærestes død i januar.

»Hun var helt ødelagt. Men selvom hun var helt ude af den, blev vi enige om, at hun skulle prioritere sin egen sundhed og sikkerhed. Desværre ser det ikke ud til at hun fortsatte sin behandling,« som Dr. Drew Pinsky skrev i en udtalelse efter han havde hørt om Mindy McCreadys selvmord.

Ikke det sidste selvmord

Overfor ET Online, erkender tv-lægen dog, at countrysangerinden efter al sandsynlighed næppe bliver den sidste af hans patienter, der vælger at tage sit eget liv.

»Jeg er sikker på, at hun ikke er den sidste. Hvis nogen har en dødelig sygdom, der kræver kronisk behandling og de så ikke hver dag er i behandling, så vil deres liv være i fare,« siger Dr. Drew Pinsky til ET Online og skyder så ansvaret videre til de behandlere, der har skullet tage sig af Mindy McCready, efter at hun forsvandt ud fra søgelyset i »Celbrity Rehab«.

»Jeg forstår slet ikke, hvordan nogen har tilladt hende at tage tilbage til et hjem, hvor der var våben liggende,« siger tv-lægen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.