Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Cosbys kone tvunget til at vidne

Camille Cosby kan ikke blive fritaget for at besvare spørgsmål om sin mand, Bill Cosby, slår retten fast.

År 2015 blev bestemt ikke komikeren Bill Cosbys år, tværtimod har overskrifterne året igennem været præget af anklager om bedøvelse og seksuelle overgreb på en stribe kvinder. Og de sidste dage af året blev ikke meget anderledes.

30. december blev Bill Cosby for første gang sigtet for et overgreb i 2004 på Andrea Constand. Dagen efter afslog retten i Massachusetts Bill Cosbys kone Camille Cosbys anmodning om at blive fritaget for at vidne i en sag, hvor syv kvinder har anklaget hendes mand.

- Jeg finder intet belæg for fru Cosbys argumenter, og afslår derfor hendes anmodning, lyder det i afgørelsen fra dommeren David H. Hennessy, ifølge magasinet People.

Camille Cosby har forsøgt at blive fritaget fra vidnebænken ved at referere til, at hun ifølge loven ikke behøver vidne mod sin mand i en sag, der omhandler hans seksuelle tilbøjeligheder.

- Hun hævder, at hendes vidneindkaldelse strider mod "den stærke offentlige interesse i at beskytte fortroligheden i et ægteskab" og nævner også "skammen og forlegenheden ved at skulle svare på spørgsmål om sagsøgtes påståede utroskab og seksuelle forbrydelser", lyder det i dommerens overvejelser.

- Disse er ikke uvæsentlige overvejelser, men de opvejer ikke den potentielle betydning af fru Cosbys vidneforklaring. Hendes rolle som sagsøgtes kone og manager gør det sandsynligt, at fru Cosby besidder oplysninger, der er relevante for begge parters anklager eller forsvar, og som er nødvendige for sagen, lyder dommerens konklusion.

Camille Cosbys skal efter planen vidne 6. januar. Hendes advokater agter dog at anke beslutningen, skriver Camille Cosbys advokat Monique Pressley i en officiel udtalelse til magasinet People.

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.