Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Cosbys advokater vil have telefonsamtale om overgreb afvist

I samtalen fortæller sagsøger Andrea Constand sin mor om Bill Cosbys påståede seksuelle overgreb mod hende.

I alt har omkring 60 kvinder anklaget den 80-årige Bill Cosby for at have udsat dem for seksuelle overgreb. Scanpix/Matt Rourke/arkiv
I alt har omkring 60 kvinder anklaget den 80-årige Bill Cosby for at have udsat dem for seksuelle overgreb. Scanpix/Matt Rourke/arkiv

Bill Cosbys advokater vil ikke have, at sagens nævninge hører en telefonsamtale fra januar 2005, hvor sagsøger Andrea Constand påstår, at hun for første gang fortalte sin mor om komikerens overgreb mod hende omkring et år tidligere.

Den amerikanske skuespiller og komikers advokater argumenterede tirsdag for, at det, der blev sagt under opkaldet, er "forlydender" og ikke bør nævnes under Cosbys retssag.

Andrea Constand og hendes mor, Gianna, vidnede om den pågældende telefonsamtale under den første retssag mod Bill Cosby sidste år, der endte med at blive erklæret ugyldig i juni.

En dommer i Norristown, Pennsylvania, måtte således opgive at nå frem til en afgørelse, fordi nævningene i sagen efter fire dages votering ikke kunne nå til enighed.

I telefonsamtalen fortæller Andrea Constand sin mor, at Bill Cosby gav hende tre blå piller, før han begik et seksuelt overgreb mod hende i Cosbys hjem i en forstad til Philadelphia i 2004.

Bill Cosby er anklaget for tre tilfælde af seksuelle overgreb, der hver kan give op til ti års fængsel samt en bøde på 25.000 dollar.

I alt har omkring 60 kvinder anklaget den 80-årige Cosby for at have udsat dem for seksuelle overgreb.

Mange af sagerne er dog juridisk forældet, og sagen i Pennsylvania er derfor den eneste, som indtil videre har ført til en strafferetlig behandling.

Cosby har gennem hele det lange forløb fastholdt, at kvinderne frivilligt havde sex med ham.

Valget af nævninge til den nye retssag begynder 2. april.

Komikeren har hyret Tom Mesereau som sin advokat. Mesereau fik den afdøde popstjerne Michael Jackson frikendt for pædofilianklager i en meget omtalt sag fra 2005.

Tom Mesereau har tidligere sagt til netværket MSNBC, at Cosbys sag ligner Michael Jacksons skandalesag en hel del.

Han har ligeledes sagt til netmediet TMZ, at han mener, at sagen mod Cosby er "tynd", og at det er "spild af tid" at genoptage den.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.