Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Claes Bang i Cannes: Hvem har ikke prøvet at slås om et kondom?

Den ene akavede situation afløser den næste i det skandinaviske bidrag i Cannes - svenske "The Square". Men så er det heller ikke mere underligt, mener den danske hovedrolleindehaver, Claes Bang.

Elisabeth Moss flankeret af Claes Bang og instruktør Ruben Östlund i Cannes lørdag.
Elisabeth Moss flankeret af Claes Bang og instruktør Ruben Östlund i Cannes lørdag.

Der er lidt langt imellem de danske indslag i programmet i dette års Cannes-festival. Men den danske skuespiller Claes Bang udgør en markant undtagelse med den altdominerende hovedrolle i den svenske film »The Square«, der er instrueret af Ruben Östlund og som lørdag fik premiere ved Cannes Filmfestivalen.

Filmen foregår i og omkring et moderne kunstmuseum i Stockholm, og som Östlunds sidste film« Force Majeure« handler den i høj grad om koderne for, hvordan man opfører sig - og hvad der sker, når de koder forrykkes lidt. Det resulterer i en række akavede og lidt absurde - men i høj grad morsomme - scener i løbet af filmen, og det er der, instruktørens hovedinteresse ligger, fortalte han i går på et pressemøde sammen med skuespillerne i Cannes.

»Jeg kigger efter dilemmaer, hvor det er meningen, at vi skal opføre os på en særlig måde – det er altid interessant. Nogen af dem er selvoplevede, men hver gang der er noget, der gør lidt ondt, så er jeg interesseret. Men det er selvfølgelig en balance, at det ikke bliver for absurd. Der skal være en realistisk ramme, man kan spejle sig i,« sagde Ruben Östlund, inden Claes Bang tog over.

»Jeg synes egentlig ikke, at der er nogen af de enkelte scener, der er så urealistiske i sig selv - det er først, når man sætter dem sammen, at  man får en følelse af, at det er lidt langt ude. Men jeg kan da godt se mig selv i alle scenerne -  for eksempel at slås om et fyldt kondom med en kvinde - det er da ikke så usandsynligt, er det...,« spurgte den danske skuespiller under udbredt latter hos medskuespillere og journalister og med reference til en meget morsom scene, der udspiller sig mellem ham og den amerikanske stjerneskuespiller, Elisabeth Moss.

Claes Bang er nok mest kendt for roller i TV-serierne »Anna Pihl« og »Broen«, men kunne godt stå overfor et større internationalt gennembrud via »The Square«, hvor han er med i næsten alle scener som museets trængte chefkurator, der undervejs i filmen har en affære med en uberegnelig TV-journalist spillet af Elisabeth Moss.

Hun fremhævede også samarbejdet med Bang på lørdagens pressemøde, og på den efterfølgende konference med den internationale presse indrømmede både Claes Bang og Elisabeth Moss, at de var blevet meget mere udfordret af at arbejde sammen med Ruben Östlund, end de havde forventet.

»Ruben kører sine skuespillere hårdt. Jeg vil anslå, at Ruben laver gennemsnitligt 70 versioner af hver scene. Vi skød i 70 dage, og jeg var med på 68 af optagedagene, så jeg var ret træt, da det var overstået,« sagde Claes Bang.

En scene, hvori hans karakter Christian skal holde en tale, blev optaget hundrede gange.

»Da vi var nået til take 95, tog Ruben fat i mig, viste mig en optagelse og sagde »Nu laver du noget, der er ordentligt og som ikke er det der elendige TV-skuespil«. På det tidspunkt blødte jeg nærmest ud af alle kropsåbninger af udmattelse,« siger Claes Bang.

»Mad Men«-stjernen Elisabeth Moss har knapt så mange scener i filmen og kom ind i produktionen, efter at den havde været i gang i 55 dage.

»Derfor kunne Claes, der havde været med fra starten, støtte mig under optagelserne. Ruben leder efter sandheden og ærligheden i hver eneste scene. Og når man efter to timers optagelser synes, at man har leveret noget, der er godt, venter der stadig syv timers optagelser, inden han er tilfreds,« siger Elisabeth Moss.

Hun er i øjeblikket et af de hotteste navne i film- og TV-verdenen, med hovedroller i den meget roste HBO-serie »The Handmaidens Tale«, en ny omgang »Top of the Lake« og flere film. Men det er det, man som skuespiller drømmer om, mener amerikaneren.

»Der har været meget forskellige udfordringer de seneste år. Det kan da godt være lidt trættende, men det er jo en gave som skuespiller. Så må man leve med at skulle tidligt op hver morgen og være meget hjemmefra,« siger Elisabeth Moss.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.