Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Koncert

Chris Browns bluffnummer

En lille time med playback-numre og lidt bar overkrop var, hvad den detroniserede stjerne Chris Brown kunne løfte sig op til i Forum.

Den amerikanske sanger Chris Brown optrådte i Forum i København onsdag d. 14 november 2012.
Den amerikanske sanger Chris Brown optrådte i Forum i København onsdag d. 14 november 2012.

Uden for Forum lignede det en losseplads. Tomme McDonalds-poser, vandflasker og lyserøde fleecetæpper mindede om, at unge fans havde siddet i kø i timevis for at få de bedste pladser oppe foran scenen. Men måske havde de ikke behøvet at være så ihærdige, for der var god plads inde i den halvtomme sal, hvor letpåklædte Cult-piger defilerede rundt for at peppe publikum op til koncert med den både berømte og berygtede R&B-sanger Chris Brown.

Mandens to foregående koncerter i Danmark har været totalt udsolgte, men ingen tvivl om, at Chris Browns popularitet er faldet en del, efter den voldsdom han har fået for at gennembanke sangerinden og eks-kæresten Rihanna. Nu kæmper han så for at få sin karriere tilbage på sporet. Aftenens koncert var den første på den europæiske del af hans »F.A.M.E-tour«, der gerne skulle vise fanskaren, at han angrer sine gerninger og ikke 'kun' er den notoriske 'bad-boy' som han er blevet fremstillet som i medierne, men skam også har noget kunstnerisk at byde på.

Og aftenens koncert begyndte da også med en billedeksplosion på de enorme skærme med stills af krig, lykkelige familier i strandkanten, brændende kampvogne og så til sidst en Chris Brown, der apokalyptisk kommer kørende ind i verdens ragnarok i sin kulsorte Lamborghini. Så tykt og klichéfyldt som kun amerikanere kan lave det. Det skulle så også vise sig at blive overskriften for hele denne aften.

I et inferno af et spektakulært lasershow og neonlysende dansere dukkede hovedpersonen så selv op på scenen til hittet »Beautiful people«, og ret skal være ret - Brown er en formidabel danser, og han ved det. Igen og igen kastede han sig ud i halsbrækkende moves på scenen bygget op som en pyramidelignende maskine. Om han så også kan synge, står så mere hen i det uvisse. For ikke nok med at musikken var playback og autotune - der var ikke en musiker på scenen ud over to sporadiske korsangere - men i en del af numrene havde han end ikke behøvet at ulejlige sig med at have mikrofonen i hånden. Således blev publikum ført bag lyset, mens Brown brugte tid på at løbe rundt, smide trøjen så man kunne se hans tatoverede overkrop, tage sig i skridtet og lave samlejebevægelser til Rihanna-nummeret »Birthday Cake«. En lille time varede hele denne farce af en koncert, og heri var oven i købet inkluderet to pauser, hvor en klovn kaldet DJ Babey Drew spillede små bidder af tidens hits som Gangnam Style.

Chris Brown har med andre ord noget arbejde foran sig, hvis han vil genvinde sin tidligere status som en ny Timberlake eller Jackson som nogle har sammenlignet ham med. Denne aften var et skridt tilbage for en musiker ude i tovene og i sidste ende en decideret hån mod de fans, der havde ventet i timevis uden for i kulden for at komme tæt på deres idol. Og ikke mindst alle dem, der har betalt en billetpris på op til 590 kroner for dette bluff af en koncert.

Hvem: Chris Brown

Hvor: Forum, onsdag aften 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.