Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Britiske anmeldere storroser Sofie Gråbøl

Briterne har taget hul på den tredje omgang af forbrydelsen, og de er godt tilfredse.

Sofie Gråbøl aka Sarah Lund er et hit i Storbritannien.
Sofie Gråbøl aka Sarah Lund er et hit i Storbritannien.

Sarah Lund er tilbage på de britiske fjernsynsskærme. Lørdag aften var der premiere på tredje sæson af "Forbrydelsen" - som på engelsk bærer titlen "The Killing" - og det er noget, som mange har set frem til. De britiske medier har bl.a. varmet op til den populære TV-serie ved at sætte fokus på dansk kultur, gået bag om "Forbrydelsen" og beskrevet den skandinaviske krimigenre, som de kalder Nordic Noir. Og flere steder bliver den sidste sæson af "Forbrydelsen" omtalt som intet mindre end en af vinterens største TV-begivenheder.

At dømme efter TV-anmeldelserne i dag er briterne ikke blevet skuffede over gensynet med Sarah Lund.

The Telegraphs anmelder mener, at kvalitetsniveauet og spændvidden i "Forbrydelsen" bringer skam over mange af BBCs dramaproduktioner.

- Og nøglen til succesen er Sarah Lund selv - spillet med reserveret perfektion af Sofie Grøbål. Hun er den mest overbevisende TV-heltinde siden Jane Tennison i "Prime Suspect" - måske endda siden "Cagney and Lacey" (amerikansk politiserie fra 1980erne, red.), vurderer avisen The Telegraphs anmelder, som tildeler det dobbelte åbningsafnit af "Forbrydelsen III" fire og en halv stjerne ud af fem mulige.

Avisen The Guardian dyrker også "Forbrydelsen". Her er en hel blog dedikeret til den tredje sæson af den populære danske TV-serie, og knap 400 mennesker har i skrivende stund kommenteret det første blogindlæg. En af The Guardians anmelderne har også kastet et kritisk blik på TV-premieren:

- Efter den fantastiske originalitet i den første sæson, endte den anden sæson hurtigt i ITVs (mediehus bag en række kommercielle TV-kanaler, red.) todelte thrillerlandskab med flere ligegyldige twists end en opbrugt citron. I det meste af de to første afsnit ser det ud til, at den tredje sæson finder tilbage til formen.

The Independent glæder sig over gensynet med "Forbrydelsen" og "den skønne" Sofie Gråbøl. Anmelderens eneste anke er, at manuskriptet gør for meget ud af placere forskellige pointer i seernes hoveder.

På den amerikanske website The Daily Beast ærgrer en skribent sig i et langt epos over, at de amerikanske TV-seere bliver snydt for den danske udgave af "Forbrydelsen" og ikke mindst Sofie Gråbøl i rollen som Sarah Lund:

- Sofie Gråbøl er måske ikke et kendt navn i USA, men over hele verden er hun nu blevet en legende for sin præstation som Sarah Lund.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.