Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Britisk TV-stjerne centrum i omfattende sexskandale

Nu afdøde Jimmy Savile, der engang var et af BBCs hotteste navne, er under anklage for misbrug og voldtægt gennem flere årtier.

Scotland Yard ved at oprulle omfanget af en sexskandale, der omhandler den nu afdøde britiske BBC-tv-stjerne Jimmy Savile.
Scotland Yard ved at oprulle omfanget af en sexskandale, der omhandler den nu afdøde britiske BBC-tv-stjerne Jimmy Savile.

Telefonerne gløder hos det britiske National Association for People Abused in Childhood, der tager sig af misbrugte børn. De fleste ringer for at tale om én mand, Sir Jimmy Savile, der i årtier hørte til Storbritanniens mest kendte og højest betalte studieværter, men som nu er i søgelyset af en helt anden årsag: Som hovedperson i en omfattende sag om seksuelle krænkelser.

Sir Jimmy Savile døde sidste år, 84 år gammel, men først nu er Scotland Yard ved at oprulle omfanget af skandalen, der synes at blive større dag for dag. Ifølge avisen The Guardian har Scotland Yard indtil nu modtaget 340 anmeldelser vedrørende berømtheden, der første gang blev afhørt af politiet om "samvær med unge piger", helt tilbage i 1958, da han var natklubbestyrer i Leeds.

I 1960erne blev Jimmy Savile igen afhørt af politiet, denne gang efter anklager om, at han skulle have haft sex med mindreårige i omklædningsrummet under optagelserne af Top of the Pops, hvor han var vært. I 1971 var han involveret i en sag om misbrug af en programmets medvirkende, en 15 årig danser, der endte med at begå selvmord. Med i det påståede kolossale synderegister er også omfattende anklager om misbrug af patienter på Stoke Mandeville Hospital, hvor Jimmy Savile i en periode i 1970erne arbejdede som frivillig portør, og hvor han, som den berømthed han var, nød særlige privilegier.

Historierne om Jimmy Savile begyndte at rulle igen, da britiske aviser 30. september i år kunne fortælle, at op til ti kvinder havde erklæret, at de var blevet misbrugt eller voldtaget af TV-stjernen i 1960erne og 1970erne. En af kvinderne var angiveligt 14 år, da det skete. 3. oktober viste ITV1 TV-dokumentaren "Exposure: The Other Side of Jimmy Savile", der satte yderligere fokus på sagen.

Ifølge The Guardian har BBC selv sat gang i undersøgelser, der skal klarlægge, hvad en af stationens engang største stjerner foretog sig i og uden for arbejdstiden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.