Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Briterne vil have mere af »Forbrydelsen«

Britisk anmelder tigger DR om at fortsætte serien med Sarah Lund.

Sarah Lund i sidste afsnit af »Forbrydelsen« lige efter hun har gjort det af med morderen, Niels Reinhardt. Briterne så lørdag sidste afsnit, og anmelderne er begejstrede.
Sarah Lund i sidste afsnit af »Forbrydelsen« lige efter hun har gjort det af med morderen, Niels Reinhardt. Briterne så lørdag sidste afsnit, og anmelderne er begejstrede.

»Dear Denmark. Please don't kill off The Killing.«

Med denne bøn indleder journalist Benji Wilson sin anmeldelse af sidste afsnit af »Forbrydelsen«, eller »The Killing«, som briterne kalder den. Sarah Lunds sidste gerninger blev vist på britiske BBC4 i lørdags, og Benji Wilson, der anmelder for The Telegraph, har masser af ros til Søren Sveistrups krimiserie:

»Lørdagens dobbeltafsnit var en mesterligt vævning mellem det personlige og det politiske, lige så godt som alt jeg har set siden »Borgen«(...) Det havde alt: frygtløse narrative spring fra Lund som ny bedstemor til Lund som dommeren, juryen og bøddelen; den forbløffende Brix, en tegnefilms Frankenstein, som har udviklet sig til at blive den anden mest seværdige karakter i serien; seriens hårdnakkede afvisning af at efterlade et under-plot eller en birolle hængende."

Benji Wilson noterer sig, at Sarah Lund ikke er død eller kommet i fængsel og konkluderer derfor, at en tv-personlighed aldrig er fuldstændig væk, hvis vedkommendes genkomst kan gøre noget for at få høje seertal. Afslutningen på Wilsons anmeldelse er en stor hyldest til Sarah Lund:

»Hold Sarah Lund i live. Sofie Gråbøls anstrengte og smertefulde ansigt er så fantastisk, at jeg ville være glad for at se hende håndvaske sine sweatre på sit tilflugtssted i Reykjavik. Jeg ville gå glip af pilates for at se hende afslutte arbejdsrelaterede telefonopkald uden nogensinde at sige farvel. Hvis det skal være, så giv os »I'm Lund... Get Me Out of Here«, »The Lund Factor«, »This is Eng-Lund«, jeg er ligeglad. Bare sig, at det ikke er slut. Tak.«

Sofie Gråbøl har været fantastisk

Hos avisen The Guardian er det den faste »Forbrydelsen«-skribent, Vicky Frost, der anmelder seriens sidste afsnit. Ligesom Benji Wilson er Vicky Frost især begejstret for Sarah Lund, portrætteret af Sofie Gråbøl:

»Som hun sidder på bagsædet og stirrer ind i øjnene på en mand, der ikke viser tegn på anger, og som er tilfreds med at lade et barn, han har kendt siden fødslen dø frem for at indrømme sine forbrydelser, viser hendes ansigt både alle og ingen følelser, da hun udregner konsekvenserne af, at Reinhardt forbliver fri. Det har været en fantastisk optræden,« skriver hun.

Vicky Frost påpeger, at man nok ikke skal forvente en fjerde sæson af serien, men noterer sig, at der er masser af indhold til en fortsættelse af historien, da Mathias Borch (spillet af Nikolaj Lie Kaas) lover, at finde morderen Reinhardts tidligere ofre. 

Briterne må nok tage til takke med, at de har set det sidste til Sarah Lund. Til gengæld kan de glæde sig over, at statsminister Birgitte Nyborg vender tilbage, når anden sæson af »Borgen« bliver vist i Storbritannien til januar.
 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.