Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Briterne jubler over 'Borgen'

Britiske anmeldere kan ikke få armene ned efter at have set første afsnit af 'Borgen'.

- Borgen er det bedste, der er sket os siden 'Forbrydelsen', jubler de i England.
- Borgen er det bedste, der er sket os siden 'Forbrydelsen', jubler de i England.

Engelske anmeldere kan ikke få armene ned efter at have set første afsnit af 'Borgen'. Stjernerne regner ned over Sidse Babett Knudsen og DR. i tre af Englands store aviser. Birgitte Nyborg er det bedste, der er sket os siden Sarah Lund!

-Borgen er det bedste, der er sket os siden 'Forbrydelsen'.

Tv-anmelderen fra den engelske avis The Guardian er bjergtaget efter at have set første afsnit af DR´s 'Borgen', der havde premiere på BBC4 i aftes.

-Det er brilliant, det er dansk, og der er strik!. Det er Borgen - det er den nye 'Forbrydelsen', skriver Sam Wollaston, der prøver at oversætte scenariet til engelsk politik.

Han er ikke i tvivl om, at 'Borgen' vil appellere til de kvindelige seere:

- Den er fuld af stærke kvinder, der viser, at du ikke behøver at gå på kompromis med din integritet for at være god til det, du gør. Borgen appellerer til alle om at være ærlige. Det er et fantastisk medrivende og intrigerende drama om politik, køn, forandring og hovedsagelig magt. Med fantastiske karakterer - ikke bare på kvindesiden, skriver Sam Wollaston, der har en svaghed for Svend Åge ( Spillet af Ole Thestrup).

- Danmark er tilsyneladende et bedre sted, så lad os alle flytte derover. I al fald laver de bedre tv-dramaer.

The Telegraph giver Borgen 4 en halv stjerne, men mener, at 'Forbrydelsen' vinder med et mulehår til sammenligning.

-Der var også en masse strik i Borgen og Nyborg kunne også vise nogle fine cardigans frem, men det er slet ikke på højde med Lunds sweatre, skriver Guardian, der mener, at grunden til, at 'Borgen' ikke når samme højde er, at livet i et parlament aldrig kan blive så overbevisende et emne som mord.

Du kan læse anmelderne i The Telegraph, The Guardian og The Independent.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.