Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brigitte Bardot håner kvinder på #MeToo: »De fleste af dem er hykleriske, latterlige og uinteressante«

Filmstjernen siger i et stort interview, at hun aldrig selv har været udsat for seksuelle krænkelser.

"Jeg fandt det altid charmerende, når nogen sagde til mig, at jeg var smuk, og at jeg havde en køn lille numse," siger Brigitte Bardot. Foto fra 2007. Eric Feferberg/AFP.
"Jeg fandt det altid charmerende, når nogen sagde til mig, at jeg var smuk, og at jeg havde en køn lille numse," siger Brigitte Bardot. Foto fra 2007. Eric Feferberg/AFP.

Den franske filmstjerne Brigitte Bardot går nu i rette med de tusindvis af kvinder, der har fortalt om seksuelle krænkelse på #MeToo.

Det sker i et stort interview med det franske magasin Paris Match, der blandt andet spørger hende, hvad hun synes om de kvinder, der raser over seksuelt misbrug i filmindustrien.

»Hvad angår skuespillerinderne, ikke kvinder generelt, så er de fleste af dem er hykleriske, latterlige og uinteressante,« siger den nu 83-årige skuespillerinde og fortsætter:

»Det er et interessant emne, der bør diskuteres. Selv har jeg aldrig været et offer for en seksuel krænkelse, og jeg fandt det altid charmerende, når nogen sagde til mig, at jeg var smuk, og at jeg havde en køn lille numse. Den form for komplimenter er helt i orden. Der er mange skuespillerinder, der flirter med producenterne for at få en filmrolle. Bagefter fortæller de, at de er blevet krænket. Men det skader dem mere, end det gavner dem«.

Udmeldingen fra Brigitte Bardot kommer, efter at en anden fransk filmstjerne, 74-årige Catherine Deneuve, for nylig var medunderskriver på et åbent brev, hvor hun kritiserede MeeToo-kampagne, som hun mente var med til at kriminalisere almindelig flirt og afseksualisere forholdet mellem mænd og kvinder. Efter heftig kritik undskyldte Catherine Deneuve senere over for de kvinder, der reelt har været udsat for seksuelle krænkelser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.