Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bestyrelse vil overvåge DRs programetik

Efter en række prekære sager om iscenesatte nyheder vil DRs direktion iværksætte »en række tiltag« for at undgå lignende fejl fremover. Bestyrelsen vil holde øje med disse tiltag.

Bestyrelsen for Danmarks Radio vil nøje følge direktionens indskærpelse af DRs programetik både internt og over for samarbejdspartnere og produktionsselskaber.

Det fremgår blandt andet af en redegørelse som DRs bestyrelse kom med fredag aften i kølvandet på sagerne om brug af iscenesatte begivenheder som episoden udenfor retten i Hjørring, om opgøret efter EBH-bankens krak og om optaktsudsendelsen til statsministerens nytårstale, hvor journalisterne havde læst talen på forhånd, men før udsendelsen lod som om, de ikke kendte indholdet.

I en pressemeddelelse siger DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen:

- Disse sager har rejst nogle meget principielle problemstillinger både for DRs nyhedsdækning og for brugen af iscenesættelser i TV. Jeg er glad for, at bestyrelsen nu har haft lejlighed til at indlede en drøftelse af disse problemstillinger.

Af bestyrelsens redegørelse fremgår det, at den tager direktionens redegørelse til efterretning og med tilfredshed konstaterer:

Dels at DR har beklaget, at der blev begået fejl i forbindelse med optaktsudsendelsen til statsministerens nytårstale. Dels at DR har beklaget omtalen i DRs nyhedsudsendelser og på dr.dk af den iscenesatte begivenhed uden for retten i Hjørring uden at gøre opmærksom på, at der var tale om en iscenesættelse, samt at DR har besluttet at undlade at sende programmet, hvori den iscenesatte begivenhed uden for retten i Hjørring skulle indgå.

Samtidig erklærer DRs bestyrelse sig tilfreds med, at der vil blive iværksat en række tiltag i DR med henblik på at undgå sådanne fejl, og det er her, at bestyrelsen skruer bissen på med en konstatering af, at »bestyrelsen vil følge dette arbejde nøje«.

- Jeg er tilfreds med den redegørelse, som direktionen har givet for sagerne - ikke mindst at direktionen vil indskærpe DRs programetik såvel internt som eksternt og følge op på, at den bliver overholdt. Vi vil i bestyrelsen følge det arbejde nøje. Det er afgørende for DRs troværdighed, lyder det fra Michael Christiansen.

Det fremgår ikke af direktionens redegørelse, hvilke »tiltag« der konkret er tale om.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.