Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Berlinalen

Berlins anmeldere elsker "En Kongelig Affære"

Nikolaj Arcels Struensee-drama får høj karakter af de internationale anmeldere.

Nikolaj Arcel har instrueret den 48 millioner kroner dyre film, som har Mads Mikkelsen i hovedrollen som Johann Struensee (th).
Nikolaj Arcel har instrueret den 48 millioner kroner dyre film, som har Mads Mikkelsen i hovedrollen som Johann Struensee (th).

BERLIN: Den velvillighed, man fornemmede efter de første visninger på Berlinalen af Nikolaj Arcels ”En Kongelig Affære”, har nu udmøntet sig i fremragende anmeldelser i de førende brancheblade.

Screens Mike Goodridge kalder filmen en "rigt tilfredsstillende” hofintrige med politiske overtoner.

»Filmen har karismatiske skuespillere, og der er masser af lækre parykker og kjoler. Nikolaj Arcel indvier ikke nyt land her, men han gør intet forkert. Han koger en blanding sammen af ny stil og autenticitet og gammeldags melodrama,« mener Goodridge, der spår filmen gode chancer i de kunstnerisk sindede biografer over hele verden. 

Ros til Mikkel Boe Følsgaard

Ligesom mange andre af Berlinalens publikummer efter visningerne hæfter Goodridge sig ved den indsats, der leveres af den debuterende skuespiller Mikkel Boe Følsgaard i filmen som den psykisk skrøbelige Kong Christian VII.

»Som filmen skrider frem, får man stigende sympati for ham,« skriver Mike Goodridge.

The Hollywood reporters David Rooney kalder filmens handling et spændende kapitel i Europas historie, som bliver fortalt med ”intelligens, elegance og klarhed,".

Han betegner filmen som konventionel og overraskende tilgængelig i stil og struktur, men uden den stivhed, der ofte kendetegner kostumedramaer. Han roser især Mads Mikkelsen og Alicia Vikander for store præstationer som henholdsvis Johann Friedrich Struensee og dronning Caroline Mathilde.

De eneste anmelderforbehold står i Variety, hvor Alissa Simon mener, at filmen forvrænger den historiske virkelighed ved at antyde, at dronning Caroline Mathilde stod bag mange af reformerne i Struensee-epoken.

Hun mener ikke, at det helt lykkes Arcel og manuskriptforfatter Rasmus Heisterberg at blande kærlighedshistorien og den politiske historie i korrekte doser.

"En Kongelig Affære" har dansk premiere den 29. mart.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.