Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence 2017

Forberedelserne til årets konkurrence er i fuld sving. Den Berlingske Fond glæder sig til at blænde op for den traditionsrige musikkonkurrence for 45. gang i weekenden den 22. og 23. april 2017.

Hvem kan ansøge til Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence?

Hvis du bor i Norden, har fået musikundervisning i mindst to år og er mindst otte og ved udgangen af april måned endnu ikke fyldt 17 år - så kan du søge om deltagelse i musikkonkurrencen.

Man kan kun deltage med ét instrument - enten solo eller i sammenspil med andre. Ved samspil bedømmes helhedspræstationen.

Deltagere der ved en tidligere konkurrence har opnået guldmedalje kan ikke ansøge igen.

Selve konkurrencen afholdes på Københavns Kommunes Musikskole i Den Brune Kødby. Den festlige afslutningskoncert finder sted 23. maj 2017 i Tivolis Koncertsal.

Fonden takker varmt for lån af musikskolens lokaler og flotte koncertsal.

Fløjtenist og docent Toke Lund Christensen er ligesom sidste år formand for bedømmelsesudvalget. Han får selskab af en række af landets mest kompetente klassiske musikere: John Damgaard, Ingemar Brantelid, Marie Rørbech, Ketil Christensen, Phillip Faber og Stine Hasbirk.

Berlingske Fondens årelange tradition for at afholde en klassisk musikkonkurrence for børn og unge under 17 år bliver ikke overset og har stor betydning for det danske musikmiljø.

Konkurrencen har til formål at opmuntre og skabe motivation hos de unge musikere. Ved at de har mulighed for at følge konkurrencen en årrække, giver det dem en tilkendegivelse af deres udvikling og forhåbentlig lysten til at give undervisningen en ekstra skalle og stræbe efter et eventuelt bedre resultat året efter.

Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence lægger stor vægt på, at alle børn og unge får en god oplevelse, hvorfor alle præstationer præmieres. Der kåres desuden hvert år en vinder af årets talentcheck på 10.000 kr., som uddeles til årets helt enestående præstation.

Konkurrencen er en af de få, som tillader forskellige instrumenter at deltage i samme konkurrence. I det danske klassiske musikmiljø findes der utroligt mange konkurrencer for klaver og violin - men nærmest ingen for de musikere, som spiller på mere særprægede, klassiske instrumenter. Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence er derfor en betydningsbærende og unik mulighed for at hylde diversiteten indenfor den klassiske musik.

TID OG STED

Konkurrencen

22.-23. april 2017

Københavns Kommunes Musikskole

Staldgade 29

1699 København V

AFSLUTNINGSKONCERT

23. maj 2017

Tivolis Koncertsal

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.