Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Berlingskes iPad-app scorer guldmedalje

Brancheforeningen Danske Medier har tildelt Berlingske guld for sin iPad-applikation.

På Berlingskes iPad kan man se dagens avis - og minut-aktuelle nyheder. Og man kan personalisere forsiden, så emner med ens interesser kommer forrest.
På Berlingskes iPad kan man se dagens avis - og minut-aktuelle nyheder. Og man kan personalisere forsiden, så emner med ens interesser kommer forrest.

Fagfestivalen Mediedagene sluttede torsdag med en prisuddeling for print- og webaviser. Og her blev Berlingske belønnet med guld for sin iPad-applikation i den åbne webklasse, hvor blandt andet web-tv, iPhone/iPad apps og mobil-sites bedømmes.

»Kombinationen af godt design og næsten fejlfri navigation udløser guld til Berlingskes app, som udnytter de tekniske muligheder til at præsentere indholdet på en beriget måde. Som bruger oplever man hele tiden at blive tilbudt mere, ligesom på en webavis, en udfordring som ellers notorisk klares dårligt af nyhedsapps. Vi glæder os over, at man har tænkt platformen så meget ind i design, navigation og brugeroplevelse,« lyder begrundelsen fra juryen.

Berlingskes chefredaktør Jens Grund supplerer juryens udtalelse.

»Vi glæder os naturligvis over guld-prisen. I gamle dage kaldte vi os avismagere, men i dag er papiravisen blot en af mange distributions-platforme, hvor vi udgiver Berlingskes kvalitetsjournalistik. Tablet'en er en fantastisk opfindelse for mediebranchen, fordi tekst, fotos og grafik står knivskarpt, og samtidig kan du altid have dine nyheder ved hånden, uanset om du er i flyet, toget, lænestolen, sengen eller i et sommerhus tusindvis af kilometer væk fra Danmark. Derfor er vi i gang med at forbedre vores iPad-app, så vores historier står endnu stærkere prioriteret for vores kunder, når og hvor de ønsker dem,« siger Jens Grund.

Berlingske til iPad kan hentes i Apples App Store.

I alt deltog ni medier med 41 bidrag i webkategorien, der blandt andet også giver priser og hædrer den online nyhedsdækning og forsider. Arbejderen.dk fik således guld og prisen som årets webavis, mens Berlingske sammen med Kristeligt Dagblad og Ekstra Bladet fik sølv for forskellige web-undersider.

I printkonkurrencen »Årets Avisside« gik guldet til Politiken for den tegnede forside »Velkommen til den redesignede PolitikenG, der blev bragt 1. december 2011 i forbindelse med, at avisen præsenterede sit nye design, og til Information for forsiden »Engang var håndskriften en naturlig del af ethvert dannet menneske«. I feature-kategorien fik Berlingske hæder for opslaget om Whitney Houstons liv og død. I alt 22 aviser har sendt 174 bidrag ind til konkurrencen.

Berlingske til iPad kan hentes i Apples App Store. Selve appen er gratis, men det kræver et abonnement for at få adgang til hele indholdet, der samler de nyeste nyheder fra b.dk med artikler fra printavisen. De første 30 dage er gratis.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.