Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bent Fabricius Bjerre får årets Æres Bodil

Han har komponeret og spillet populærmusik i en menneskealder. Nu bliver han hædret af filmkritikerne.

Bent Fabricius-Bjerre, musiker.
Bent Fabricius-Bjerre, musiker.

Filmmedarbejderforeningen har valgt at give årets Æres Bodil til Bent Fabricius Bjerre. Den 88-årige komponist og pianist, der har modtaget roser og priser såvel nationalt som internationalt, får lørdag den 16. marts til Bodilprisuddelingen på Bremen Teater de danske filmmedarbejderes æres pris.

Berlingskes filmanmelder Jacob Wendt Jensen, der også er formand for Filmedarbejderforeningen, siger i en pressemeddelelse:

»I en menneskealder, nej I to-tre menneskealdre, har Bent Fabricius-Bjerre gjort sange og soundtracks i dansk film mere muntre. Om så det har været i »Forelsket i København«, »Jeg er sgu min egen«, »Olsen-Banden« eller »Blinkende lygter«. Filmkomponisten har fabrikationen af den letflydende melodi i sin magt, og han har om nogen fortjent en Æres-Bodil efter i seks årtier at have bidraget flittigt til sangskatten i dansk films historie«.

Bent Fabricius Bjerre er uddannet pianist ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1946 og har siden haft stor succes som komponist og pianist inden for både musik, film og TV. I 1962 fik han sit internationale gennembrud og vandt en Grammy . Bent Fabricius Bjerre har komponeret musik til næsten 100 film i alt, skrevet musik til en lang række TV-seriesucesser og har desuden komponeret balletmusik for Det Kgl. Teater og flere musicals.

Bodil-festen, der er de danske filmanmelderes årlige prisfest, løber af stablen lørdag den 16. marts 2013 på Bremen Teater.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.