Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bellevue Teatrets direktør går af efter svigtende billetsalg

"Konkurrencen er skærpet", siger afgående teaterchef efter svigtende billetsalg på Bellevue Teatret.

Bellevue Teatret skal have ny direktør. Annette Vendelbo stopper på grund af svigtende billetsalg. Foto: Bellevue Teatret.
Bellevue Teatret skal have ny direktør. Annette Vendelbo stopper på grund af svigtende billetsalg. Foto: Bellevue Teatret.

Bellevue Teatret, egnsteater i Gentofte Kommune, skal have ny direktør. Teatrets chef gennem fire et halvt år, Anette Vendebo, har sagt op. Årsag: svigtende billetsalg.

»Jeg har i indeværende sæson sat tre nye meget forskellige forestillinger på repertoiret, som er blevet modtaget rigtig godt af presse og publikum, og som jeg synes har meget store kvaliteter, men jeg må erkende at vi ikke har kunnet opfylde forventningerne til billetsalget.  Dette er en af de medvirkende årsager til, at jeg vælger at takke af nu, så der kan komme en ny direktør til. En direktør med ny kreativitet og nye ideer, der kan få dette vidunderlige teater til fortsat at blomstre, således at Bellevue Teatret stadig kan være en markant del af den danske teaterscene,« siger Anette Vendelbo i en pressemeddelelse, som er udsendt af teatret.

Under halvdelen solgt

Teatret har endnu ikke gjort sæsonens tal op, men til Berlingske siger Anette Vendelbo, at  teatret har solgt »under halvdelen af det, vi havde håbet på.«

Spørger man den afgående teaterchef om årsagen, lægger hun ikke skjul på, at konkurrencen om publikums gunst er blevet kraftigt skærpet i hovedstaden.

»Der er kommet nye og store aktører inden for underholdningsteatret de senere sæsoner. De er meget svære at hamle op med, for de har voldsomme markedsføringsbudgetter, og publikum er måske tilbøjelige til at vælge noget, de kender. Gode anmeldelser og presseomtale kan ikke opveje det,« siger Anette Vendelbo, som bliver på posten, indtil en ny teaterchef er fundet. Hun understreger, at der under ingen omstændigheder er tale om, at hun »smækker med døren.«

Bellevue Teatrets bestyrelse har været glade for samarbejdet med Anette Vendelbo, betoner man i ovennævnte pressemeddelelse.
»Nu vil bestyrelsen igangsætte en proces, for at finde en ny dygtig leder der har kræfterne og visionerne til at bygge videre på teatrets traditioner og gode muligheder,« siger bestyrelsesformand Niels Kornerup.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.