Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bedøm selv: Har hitrapper stjålet sangen?

To pladeselskaber mener, at Kendrick Lamar har hugget musikken fra Bill Withers-sangen »Don't You Want To Stay« til sit hit »I Do This«.

Kendrick Lamar. Arkivfoto.
Kendrick Lamar. Arkivfoto.

Hvem er mest original - Kendrick Lamar og hans hit "I Do This" eller Bill Withers med nummeret "Don't You Want To Stay".

Det skal en domstol i Los Angeles nu afgøre i en tvist om ophavsrettigheder, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Klagen blev indgivet af pladeselskaberne Golden Withers Music og Musidex Music torsdag, og her hævder de, at den 28-årige hitrapper har hugget musikken fra Bill Withers nummer "Don't You Want To Stay" fra 1975 til sit hit "I Do This" fra 2009.

Pladeselskaberne mener, at ophavsretten er blevet krænket, da Lamar "har sat sine egne tekster til en direkte og komplet kopi af Withers musik".

Samtidig raser de over, at rapperen efter deres mening har ignoreret kravet om at stoppe udnyttelsen af Withers musik med en "flabet attitude" og kræver derfor, at han stopper den påståede overtrædelse samt betaler et uspecificeret beløb tilbage i erstatning.

Foruden Kendrick Lamar står pladeselskaberne Top Dawg og Warner Music Group også blandt de anklagede i tvisten, og ingen af dem har endnu ikke udtalt sig om sagen.

Kendrick Lamar brød igennem med pladen "Section. 80" i 2011 og har siden udgivet de anmelderroste album "Good kid, m.A.A.d city", "To Pimp a Butterfly" samt "Untitled unmastered", der udkom i marts.

Den Grammy-vindende rapstjerne gæsteoptræder også på den danske hitgruppe Quadrons plade "Avalanche" fra 2013 med duetten "Better Off".

Bill Withers er mest kendt for kulthittet "Ain't No Sunshine".

Hør sangene her, og bedøm selv:

Kendrick Lamar med "I Do This"

Bill Withers med "Don't You Want To Stay"

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.