Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
KOMMENTAR

Anmelder: Balletsæson uden bournonville er både skuffende, uklogt og tragisk

Den mest glædelig nyhed i Den Kgl. Ballets kommende sæson er, at Nikolaj Hübbe har valgt at følge op på kompagniets måske største succes i dette årtusinde, nemlig Jirí Kylián-programmet »Silk & Knife«, som den forrige balletmester, Frank Andersen, præsenterede i 2007.

Jirí Kylián, der netop har rundet 70 år, er en af vor tids allerstørste koreografer, og på det nye program »Silk & Knife 2«, der skyder sæsonen i gang, kan man nu opleve et bredt spekter af hans koreografier i de fire balletter »Salmesymfoni«, »Sarabande«, »27’52’’«og »Falling Angels«. Sidstnævnte er en genganger fra denne sæsons moderne program »Giant Steps«, og i det hele taget byder sæsonen på mange, men gode gengangere.

Som vanligt er en rød tråd i Hübbes programlægning en nyopsætning af en stor balletklassiker. Denne gang skal balletmesteren selv iscenesætte Petipas sidste storværk, »Raymonda«, som nu for første gang kommer i Den Kgl. Ballets repertoire.

Interessant er det, at den unge britiske stjernekoreograf Liam Scarlett fra Royal Ballet i London er inviteret til at skabe en ny helaftensballet over Pusjkins novelle »Spar Dame« til musik af Tjajkovskij. Og meget glædeligt skal Den Kgl. Ballets eget koreograftalent, solodanseren Gregory Dean, kreere en ny børneballet, »De glemte børn«, til libretto af Kim Fupz Aakeson.

I A-salen på Gamle Scene kan det blive spændende at se en portrætforestilling om danseren Sorella Englund skabt af den moderne koreograf Pernille Garde, og her præsenterer Corpus også hele fire store forestillinger, inklusive Tim Matiakis og Christian Lollikes kreation »En vampyrrevolution«.

Beklageligvis glimrer Bournonville ved sit fravær gennem hele sæsonen og er kun repræsenteret to aftener på en ni dage lang blandet balletfestival til juni. Det er både skuffende, uklogt og tragisk, at den helt unikke kerne i dansk ballettradition ikke bliver plejet bedre og får mere plads i programmet. Og en decideret Bournonville-festival i 2018 ville have været yderst velkommen og kunne have vakt stor international opmærksomhed.

Tre ting, du skal opleve i den kommende sæson

»Silk & Knife 2«: Premiere 30. september. Her i tiåret for det succesrige Jirí Kylián-program »Silk & Knife« kommer nu en opfølger med fire værker af mesterkoreografen Kylián.

»Raymonda«. Premiere 11. november. For første gang opfører Den Kgl. Ballet koreografen Petipas sidste storværk. Den overdådige bravurdans iscenesættes af Nikoalj Hübbe.

»Spar Dame«. Premiere 14. april. Den unge britiske stjernekoreograf Liam Scarlett kreerer en ny handlingsballet over Pusjkins novelle »Spar dame« til musik af Tjajkovskij.

 

 

 

 

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.