Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Kommentar

Axl Rose i front for AC/DC: Galt eller genialt?

Det lyder som et af alle tiders mest bizarre musikalske ægteskaber. Men kan det virke? Berlingskes musikredaktør vejer argumenter for og imod.

Axl Rose rocker ud under en koncert i Holland i 2012.
Axl Rose rocker ud under en koncert i Holland i 2012.

Rygterne har svirret et stykke tid og i weekenden blev et af alle tiders mest bizarre rockægteskaber så endeligt bekræftet: Jo, den er god nok, Axl Rose skal stå i front for AC/DC på resten af de australske rocklegenders indeværende Rock Or Bust-turné, der blandt andet rammer Ceres Park i Aarhus d. 12. juni.

Guns N’ Roses-frontmanden erstatter Brian Johnson, der har leveret skærebrænder-vokal og knyttede rocknæver i front for AC/DC siden 1980. Johnson måtte for nylig trække stikket efter at have fået at vide af sin læge, at han kunne risikere at blive døv, hvis han fortsatte med at turnere med bandet.

Med tjansen som forsanger i AC/DC får 54-årige Axl Rose sit at se til i 2016. I sidste uge tog han nemlig også hul på en stort anlagt stribe reunion-shows med Guns N’ Roses. I maj og juni venter først 12 europæiske shows med AC/DC, inden Guns N’ Roses amerikanske tour for alvor går i gang i juni, juli og august. Og til efteråret venter så ti koncerter mere i USA med AC/DC.

This is happening, ladies and gentlemen. Det helt store spørgsmål er, om det er et galt eller genialt træk. Fansene er splittede, det samme er kritikerne. Lad os kigge nærmere på nogle argumenter for og imod.

For:

1. Axls stemme
Brian Johnson og Axl Roses stemmer ligger faktisk ikke milevidt fra hinanden. Axl er den mere alsidige sanger af de to, og det taler til hans fordel, at Johnson stort set kun havde én måde at synge på: Et højfrekvent, gutturalt skrig, der lød, som om hans milt var ved at sprænges. Der er ganske få, der kan synge sådan, men Axl har så afgjort udvist lignende skærebrænder-talent.

2. Hvem vil ikke gerne se Frankensteins rockmonster?
Lad os for en stund lege, at vi er AC/DC og vores forsanger lige er gået på pension. 22 stadionkoncerter og millioner af dollars er på spil. Hvad gør vi? Aflyser det hele? Caster en eller anden tilfældig fætter fra et AC/DC-coverband? Eller ringer vi til Axl Rose og skaber et historisk møde mellem to af rockens mest legendariske institutioner? Selvfølgelig gør vi det sidste! Selv om det måske ikke bliver kønt, så bliver det i hvert fald unikt at se Frankensteins rockmonster forsøge at finde sine ben.

Imod:

1. Axls stemme
Da Guns N’ Roses toppede hitlister verden over i slut-80erne, kunne Axl holde sit vilde signatur-skrig i umenneskeligt lang tid. Den slags kræver stamina, men Axl Rose anno 2016 ligner ikke ligefrem en mand, der bruger sine morgener i et fitnesscenter. Og ifølge de første anmeldelser af Guns N’ Roses’ reunion-koncerter kan det høres. Læg så dertil et tætpakket program med både Guns- og AC/DC-koncerter, der tærer på stemmebåndet. Vi må håbe, at han går tidligt i seng og drikker rigeligt med te.

2. Axl er en tegneserie
Hvem kan tage Axl Rose seriøst? Engang var han farlig og sexet på den beskidte måde, i dag er han en joke.  Han brækkede foden, da han skulle træde op på en monitor under Guns’ første reunion-koncert og spiller nu koncerterne siddende i en stor fjollet trone udlånt af Foo Fighters’ Dave Grohl. Det er ikke engang latterligt på den fede måde. Det er bare latterligt. Og så langt fra rock'n’roll, som man overhovedet kan komme. Axl er en tegneseriefigur, og risikoen er, at hans blotte tilstedeværelse kommer til at fucke med AC/DCs ry som en velsmurt rockmaskine.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.