Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Arven«-stjerne bisat i Svaneke

»Alzheimer er en rigtig møgsygdom,« sagde Rasmus Steen efter at have mistet sin skuespillerfar til sygdommen.

Skuespilleren Peter Steen blev bisat fra Svaneke Kirke lørdag 16 februar 2013.
Skuespilleren Peter Steen blev bisat fra Svaneke Kirke lørdag 16 februar 2013.

Skuespilleren Peter Steen, der forleden døde i en alder af 77 år, var ikke politisk revolutionær; han troede på kærligheden.

Han og hans kone gennem 32 år Karen Nørregaard knyttede ind imellem næverne i bindingsværkshuset i Listed ved Svaneke på Bornholm og fremsagde i kor deres budskab: »Peter og Karen for altid«, lød kampråbet.

Det fortalte Karen Nørregaard lørdag ved en gribende afskedstale i Svaneke Kirke, hvorfra Peter Steen blev bisat.

Også Peter Steens ældste søn Rasmus havde en tale til sin far, men følelserne overmandede ham.

- Jeg måtte få min kone til at holde den, siger Rasmus Steen til BT.

Han synes bisættelsen var en smuk begivenhed, og der var masser af kærlig humor i afskedstalen fra søn til far.

- Han var jo vidunderbarn på klaver, og det er mest musikken jeg husker ham for. Han havde absolut gehør, og han var en stor støtte, da jeg begyndte at spille trommer. Han slæbte trommer for mig over hele landet, selv om han indimellem brokkede sig og sagde »kunne du ikke have valgt piccolo-fløjte i stedet for«, siger Rasmus Steen.

Det var et langt, besværligt sygdomsforløb med Alzheimer, der endte Peter Steens liv forleden - i de sidste år kunne den folkekære skuespiller ikke kende sine egne børn.

- Alzheimer er en rigtig møgsygdom, siger Rasmus Steen.

Han bar sin fars kiste ud af kirken sammen med sin bror Morten, Karen Nørregaards bror, et af Peter Steens børnebørn, samt DR-medarbejderen Jens Nauntofte og forfatteren Peter Poulsen, der var Peter Steens nære venner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.