Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Art Money - penge og kunst

En Art Money-seddel er et lille kunstværk i 12x18 cm. Man skal kunne se, at der er arbejdet fysisk med værket, alle holdbare materialer kan anvendes, og på sedlen skal man kunne se serienummer, produktionsår, www.art-money.org, kunstners navn og kunstners signatur.

Art Money har den faste pris af 20 euro stykket, og værdien stiger med fem euro om året indtil det syvende år, hvorefter værdien bliver på 50 euro. Så kunsten trækker i princippet renter.

Der er ifølge Lars Kræmmer blevet solgt over 500.000 Art Money siden 1998, hvor den alternative økonomi blev startet op.

Man er garanteret at kunne betale 50 procent af et kunstværk med Art Money, når man køber kunst af de i øjeblikket over 500 kunstnere, der er registreret hos BIAM, den internationale Art Money-bank.

Man kan bruge Art Money et par steder i København. Alle butikker kan registrere sig som Art Money-modtagere på www.art-money.org.

Enhver kunstner kan blive registreret Art Money-producent hos BIAM. For at blive registreret skal man sende tre eksempler på Art Money ind.

Grænsen for, hvor mange Art Money man må producere, er, hvor meget kunst man laver. Hvis man for eksempel producerer kunst for 10.000 euro om året, må man producere 500 Art Money.

Art Money er godkendt som betalingsmiddel af ToldSkat. Se de skatte- og momsmæssige detaljer på www.art-money.org.

National Museet har købt to Art Money, som nu er en del af museets store møntsamling.

Se mere om Art Money på www.art-money.org Til højre ses forsiden af en Art Money af kunstneren Franz Thomsen og herunder andre eksempler på »pengesedler«:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.