Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anne Linnet og Ken Follet blev BogForums store trækplastre

Bella Centret bestod prøven som BogForums nye hjemsted, da weekendens bogmesse fik rekordstort besøgstal.

Køen til at få signeret Anne Linnets bog var lang på BogForum i Bella Center søndag.
Køen til at få signeret Anne Linnets bog var lang på BogForum i Bella Center søndag.

Der var mange kvinder i den modne, bogelskende alder - det forlagene betegner som »det grå guld« - som lagde vejen forbi Bella Centret på Amager i denne weekend, hvor den årlige bogmesse for første gang var placeret efter 20 år i Forum på Frederiksberg.

Men der var også mange børnefamilier, som for første gang i messens historie havde fået lov til at trille barnevogne rundt mellem de mange stande.

Der var nemlig god plads på trods af, at de foreløbige opgørelser tyder på et stort publikumsår. Over 12.000 besøgte messen bare om lørdagen, og det samlede antal nærmede sig søndag 30.000, altså pænt over gennemsnittet på 25.000.

- Lørdag blev større end sidste år. Det virkede som om, at publikum er blevet udvidet til at omfatte familier med børn og tilrejsende fra landet i bil, der havde fundet ud af, at man nemt kunne komme til at parkere, siger Stinne Hjortlund Kristoffersen, BogForums programansvarlige.

Man kunne ikke rigtig ånde i Forum

Publikum lagde ikke skjul på deres tilfredshed med den ekstra albuerum i hallerne.

- Det har nogle år været sådan i Forum, at man ikke rigtig kunne ånde på messen, som når det regnede og det våde tøj dampede i hallen, siger den 54-årige Louise Vølund.

Et af de helt store tilløbsstykker søndag var Anne Linnet, hvis erindringsbog »Testamentet« i denne uge har været forsidestof på tabloidaviserne. Heri fortæller sangerinden om de brølende årtier i sit liv, 70erne og 80erne, hvor hun både eksperimenterede med sin musik og sit sexliv. I bogen opregner hun adskillige af landets kvindelige kunstnere som tidligere sengekammerater, og på scenen i Bella Centeret holdt Linnet fast i, at hun ikke kunnet have skrevet bogen anderledes.

- Bogen handler allermest om musik, men da den beskriver de år, hvor man er allermest seksuelt aktivt som menneske, ville det havde været en utopi at forsøge at skrive uden om det seksuelle, sagde Anne Linnet.

Hun beklagede dog også over for sine tidligere partnere, at pressen nu opsøgte dem for at udfritte dem. Og så læste hun en passage fra bogen, der beskrev et besøg i en sadomasokistisk sexklub i New York, men hendes interviewer Lene Johansen stoppede hende, netop som det blev interessant.

Børnebøger fra Sohn

Den nyligt aftrådte erhvervsminister Ole Sohn residerede over en af de mange forlagsstande, og kunne blandt andet præsentere nye børnebøger fra Forlaget Sohn. Også han var tilfreds med bogmessens nye indkvartering.

- Der er bogstaveligt talt blevet plads til at læse og fordybe sig. Det er også meget behageligt, at man kan gå lidt fra og til og få noget at spise og drikke i cafeerne, sagde Ole Sohn.

Forlaget Sohns slagvarer var en bog om Asger Jorn, en af flere nye kunstbøger, som forlaget har på programmet. Og ikke kun bøger om venstreorienterede kunstnere, sagde Ole Sohn.

- Kunstnere bryder sig jo alligevel ikke om at blive sat i bås, sagde Ole Sohn.

Ken Follet et stort trækplaster

Til gengæld er det få kunstnere, der ikke kan lide at have et publikum. Det helt store udenlandske navn var Ken Follett, hvis historiske romaner har et betragteligt dansk publikum, men også danske navne som Christian Jungersen, Thomas Boberg og Lene Kaaberbøl trak mange lyttere.

Der var både mænd og kvinder til »Sporten i fortællingen og fortællingen i sport« på den nyindrettede faglitterære scene, hvor Berlingske litteraturredaktør Jens Andersen interviewede »sportsfilosofferne« Jørgen Leth, Kurt Thybo og Joakim Jakobsen om sæsonens velvoksne produktion af sportsbøger.

Også Berlingskes litteraturredaktør var tilfreds med bøgernes fest i Bella Centret.

- Aldrig før har publikum fået så mange oplevelser med hjem fra Bogforum. Man kunne både se og høre, hvad der blev sagt på scenerne, hele børnefamilien kunne få tilfredsstillet sine boglængsler uden at blive mast i myldret, og i det hele taget fornemmede man stort overskud og glæde over de nye forhold blandt forlæggere, forfattere og publikum. Man kan roligt konstatere at BogForum på Frederiksberg er død, og BogBella på Amager lever, sagde Jens Andersen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.