Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anmelderne falder på halen over "Forbrydelsen"

Sidste afsnit af DRs krimiserie "Forbrydelsen" begejstrer anmelderne. Men der uddeles også hug for en fesen finale og plothuller på størrelse med norske fjorde.

Anmelderne står nærmest i kø for at give det sidste afsnit af serien lovprisninger med på vejen, nu da Sarah Lund en sidste gang er tonet over skærmen en søndag aften.
Anmelderne står nærmest i kø for at give det sidste afsnit af serien lovprisninger med på vejen, nu da Sarah Lund en sidste gang er tonet over skærmen en søndag aften.

Danskerne sagde endeligt farvel til Sarah Lund og hendes ikoniske strikketrøje søndag aften, da det allersidste afsnit af DRs krimiserie "Forbrydelsen" løb over skærmen. Serien, der har været søndagsspænding over tre omgange siden 2007, slutter med et brag, mener de fleste anmeldere.

Fem stjerner og "drønspændende afsked" er dommen fra Berlingskes Jakob Steen Olsen, der kalder afslutningen på trilogien for formfuldendt.

- Et chok! Afslutningen på DRs krimiserie »Forbrydelsen III« blev den katastrofemørke overraskelse, man havde håbet på og frygtet i takt med, at handlingen tættede ulideligt til, skriver han.

At det ikke endte lykkeligt for Sarah Lund, overrasker ikke Jakob Steen Olsen, og det er blandt andet det, der gør serien til en "den dystre thriller i international klasse, der var forventet af den," lyder det fra Berlingskes anmelder.

Læs hele anmeldelsen fra Berlingske her.

Politikens Henrik Palle kvitterer med fem hjerter og roser især seriens manuskriptforfatter, Søren Sveistrup, og at »Forbrydelsen III« tematisk rammer helt plet.

- Det er et mageløst flot stykke dramatik, der står tilbage. Enkelte flovsere og et antal skønhedspletter forhindrer trilogien i at være et fuldtonet mesterværk, men det er og bliver noget af det mest konsekvente, nyskabende og vedkommende fjernsyn, der er lavet i mange, mange år, skriver han.

Henrik Palle hæfter sig ligesom Jakob Steen Olsen ved seriens sidste minutter, hvor Sarah Lund giver afkald på alt, da hun skyder og dræber morderen Niels Reinhardt, spillet af Stig Hoffmeyer.

- For gjorde hun ikke det - i seriens dybt symbolske logik - ville hun miste det eneste, hun havde tilbage at holde fast i, det sidste halmstrå: Sin menneskelighed, skriver han.

Læs anmeldelsen fra Politiken her

Jyllands-Postens Niels Lillelund er rørende enig med sine anmelderkolleger og giver også fem stjerner.

- Det er lige før, at dette sidste afsnit af serien sammen med det første var det bedste, vi så, og så tilgiver man dem jo meget, alle de logiske brist, alt det slukkede lys, alle de hastigt afbrudte telefonsamtaler og besynderlige huller i S-togs nettet, skriver han.

Læs anmeldelsen fra Jyllands-Posten her

Til gengæld er Henrik Queitsch fra Ekstra Bladet langt fra begejstret over "Forbrydelsen"-finalen med sine to stjerner og sin rubrik "endelig overstået". Der er for meget sjusk og for mange løser ender, lyder dommen:

- Og havde man håbet på, at slutningen ville give en slags "forklaring" eller forløsning for alle misererne undervejs, blev man slemt skuffet. Man blev snarere bekræftet i, at man virkelig havde spildt tiden de sidste mange søndage.

Læs anmeldelsen fra Ekstra Bladet her.

Heller ikke BTs anmelder Niels Lind Larsen klapper i hænderne og kvitterer med tre stjerner.

- Man må sluge ikke så få kameler, hoppe over plothuller på størrelse med norske fjorde og se gennem fingre med regulære fejl, hvis man vil følge med Lund og co. Og selv om historien denne gang faktisk har været bedre og mere helstøbt end tidligere, så efterlod aftenens fesne finale os med flere spørgsmål end svar, skriver han.

Læs anmeldelsen fra BT her.

Hvor mange stjerner vil du tildele afslutningen på "Forbrydelsen"?


Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.