Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anmeldere begejstrede for Game of Thrones-premiere: »Lad os begynde, for satan. Sikke en sæsonpremiere«

Premieren på syvende sæson af Game of Thrones er her endelig. Spændte fans fra hele verden har måttet vente et helt år, men har ventetiden været det hele værd ifølge anmelderne?

Syvende sæson af Game of Thrones er nu i gang. På billedet ses karakterene Petyr Baelish og Sansa Stark.
Syvende sæson af Game of Thrones er nu i gang. På billedet ses karakterene Petyr Baelish og Sansa Stark.

Denne artikel afslører ingen dele af handlingen.

»Vi forventer ikke de store momenter i åbningsafsnittene, vel?«

Sådan skriver mediet IGN om første afsnit af syvende og andensidste sæson af »Game of Thrones«, »Dragonstone«, der havde premiere i går. Det er muligvis rigtigt, men alligevel er der nok en del fans, der sidder med svedige håndflader i forventningens glæde over, at én af verdens største serier nu er tilbage på skærmen. Og man kan jo altid håbe på lidt action, ikke sandt?

Ikke meget kan siges med sikkerhed, men én ting kan dog slås fast. Anmelderne er glade.

Kigger man hos The Washington Post, kan man læse, at anmelder Alyssa Rosenberg er glad for det nye afsnit.

»Dette afsnit har ikke fuldstændig indlysende handlingstwists eller dramatiske øjeblikke,« skriver hun, mens hun retter opmærksomheden mod danske Nikolaj Coster-Waldaus skuespilpræstation, der, ifølge hende, er særlig god.

»Coster-Waldau har ikke altid været seriens stærkeste skuespiller, men i dette afsnit ser vi et meget stærkt og følelsesladet skuespil,« skriver hun.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Skuespiller Nikolaj Coster-Waldau i rollen som Jaime Lannister.
Skuespiller Nikolaj Coster-Waldau i rollen som Jaime Lannister.

Det er særligt i en scene mellem ham og skuespillerinden Lena Headey, der får imponerer hende. Scenen er »lige så gruopvækkende som noget af det mest blodige vold, serien har vist,« skriver hun.

»Afsnittet efterlader mange spørgsmål, men sikkert er det dog, at udfordringerne for seriens karakterer er lige så høje som klipperne omkring Daenerys Targaryens forfædres hjem. (..) Vi har nu taget hul på en ny rejse, og den bliver formidabel,« skriver hun videre.

Anmelderem Matt Fowler hos amerikanske IGN er også begejstret.

»Åbningsafsnittet sætter på sublim vis scenen for syvende sæson af »Game of Thrones«. (..) Der er hævn, nye alliancer og overraskende scener,« skriver han.

Ifølge ham bliver »Game of Thrones« kun »mere og mere lækker«.

Erik Kain fra amerikanske Forbes er blæst helt bagover af begejstring.

»Ofte er åbningsafsnittene af »Game of Throne« en smule langsomme, fordi de lige skal sætte scenen. Dette afsnit er ingen undtagelse. Alligevel er det en af de bedste sæsonåbnere til dato. Det er fyldt med fantastiske scener«.

Han har savnet »Game of Thrones«, og »afsnittet viser tydeligt hvorfor,« som han skriver.

»Det her er virkelig et af mine yndlingsafsnit i alle sæsoner. Det er et tydeligt bevis på seriens kraft og kvalitet«.

»Jeg kunne være blevet ved med at se det hele natten. (..) Lad os begynde, for satan. Sikke en sæsonpremiere,« skriver han.

»Det er en fornøjelse at have Game of Thrones tilbage«

Tager man en tur væk fra Amerika og skuler til de britiske medier, er begejstringen dog mere beskeden.

I The Independent er anmelderen Christopher Hooton glad for »Dragonstone«, der er »flottere end nogensinde«. Han mener dog også, at afsnittet til tider kan være lidt for meget.

»En af seriens gennemgående svagheder har været, at den ofte har måttet køre lidt hurtigt gennem de enkelte små historier. Det ser man også lidt i dette afsnit«.

»Det er en fornøjelse at have »Game of Thrones« tilbage, og det er flottere end nogensinde, ikke mindst på grund af, at budgettet er steget for hvert afsnit«.

»Afsnittet føles lidt op og ned til tider, men jeg håber, at serien fortsat kan chokere os, som vi langsomt bevæger os mod slutningen,« skriver han.

Hos The Telegraph er anmelderen Jane Mulkerrins også glad, men ligesom hos The Independent falder hun ikke af stolen af begejstring.

»Man kan tænke, om den største, blodigste og mest drage-pakkede serie på TV stadig kan chokere og overraske. Svaret er, glædeligvis, at det kan den,« skriver hun og kvitterer med 4 stjerner.

Der er altså ikke helt ubetinget enighed om, hvor godt afsnittet »Dragonstone« er, men der er dog enighed om, at det er en god start på den syvende sæson af »Game of Thrones«, der i modsætning til tidligere sæsoner kun indeholder syv afsnit.

»Game of Thrones« kan ses på HBO Nordic og Cmore.

Læs også Berlingske anmeldelse lige herunder:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.