Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Anders And-blade solgt for 150.000 kr.

Dansk storsamler af Disney-tegneserier er blevet den lykkelige ejer af 18 Anders And-blade med 63 år på bagen.

Disse 63 år gamle udgaver af Anders And & Co. var sat til 12.500, men da auktionarius' hammer lød, havde de sneget sig op på 150.000 kroner.
Disse 63 år gamle udgaver af Anders And & Co. var sat til 12.500, men da auktionarius' hammer lød, havde de sneget sig op på 150.000 kroner.

En anonym køber er blevet den lykkelige ejer af en stak 63 år gamle udgaver af Anders And & Co.

Auktionen over de 18 udgaver af Anders And-bladet foregik lørdag hos Samlerbørsen i København, og hammerslagsprisen endte på 150.000 kroner. Et langt højere beløb end vurderingen, der lød på 12.500 kroner, skriver bt.dk.

- Det er simpelthen de flotteste eksemplarer, jeg nogensinde har set igennem de snart 30 år, jeg har samlet og investeret i tegneserier, fortæller køberen - en dansk storsamler af især Disney-tegneserier - til bt.dk.

Da han første gang så bladene en uge før auktionen, troede den entusiastiske samler næsten ikke sine egne øjne.

- Skinnende hængsler, skarpe hjørner, flade lige kanter og ekstremt farvefriske. Kort sagt helt ulæste tegneserier, som dog udkom for over 60 år siden, fortæller den lykkelige køber.

Langt over vurderingspris

Derfor var han heller ikke ked af at punge ud, selv om bladene langsomt sneg sig langt op over de 12.500 kroner, som de var vurderet til.

Bladene havde oprindeligt tilhørt en ældre dame, som havde købt dem fra maj i 1949.

De værdifulde blade skal dog ikke bruges til hyggelæsning hos køberen. Det er investeringsobjekter, der nu er placeret i en bankboks.

De 150.000 kroner er dog peanuts i den globale tegneserie-verden. Sidste år blev Spidermans debut i ’Amazing Fantasy’ nummer 15 fra 1962 solgt for seks millioner danske kroner ved en auktion i USA.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.