Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amatørpiloten Harrison Ford tæt på at ramme passagerfly

På film kan han alt. I virkeligheden har han været involveret i flere flyulykker.

Harrison Ford ankommer til den europæiske premiere på Star Wars i 2015.
Harrison Ford ankommer til den europæiske premiere på Star Wars i 2015.

Han kan finde forsvundne skatte. Slå nazi-banditter ihjel. Nedlægge damer på stribe og se godt ud på den let brugt-beskidte måde imens.

Men at flyve er ikke altid hans spidskompetence.

Den 74-årige Hollywood-stjerne og glade amatørpilot, Harrison Ford, var mandag skyld i en meget alvorlig nær-ulykke, da han bragte sit privatfly - et en-motores Husky - til landing på den forkerte bane i John Wayne Airport i Orange County, Californien.

Fejlmanøvren betød, at Harrison Ford nær havde crash-landet sit fly oven i et American Airlines-fly med 116 passagerer, som stod klar til afgang på landingsbanen.

»Var det meningen, at det fly skulle være under mig?« sagde Harrison Ford angiveligt til flyvelederne i kontroltårnet ifølge NBC.

Harrison Ford havde fået de korrekte anvisninger om landingsbane og gentaget dem efter flyvelederne. Alligevel styrede han mod den forkerte landingsbane.

Den slags fejl er en lovovertrædelse ifølge de amerikanske myndigheder, og Ford bliver nu efterforsket af US Federal Aviation Administrations (FAA). Han risikerer at miste sit pilotcertifikat.

Harrison Fords veteranfly fra 1942 fjernes fra en golfbane i Santa Monica, efter at skuespilleren er styrtet ned. Ved ulykken i marts 2015 blev Ford alvorligt såret.
Harrison Fords veteranfly fra 1942 fjernes fra en golfbane i Santa Monica, efter at skuespilleren er styrtet ned. Ved ulykken i marts 2015 blev Ford alvorligt såret.

Det er ikke første gang, Harrison Ford er involveret i uheld som amatørpilot.

I 2015 styrtede hans veteranfly ned på en golfbane i Santa Monica efter et motorsvigt, og Ford blev alvorligt kvæstet. I 1999 var han involveret i et helikopterstyrt i Californien og i 2000 landede han et lille fly på maven i en lufthavn i Nebraska.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.