Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ai Weiwei dropper flere danske udstillinger efter flygtningelov

Den verdenskendte kinesiske kunstner Ai Weiwei aflyser udstillinger i Danmark på grund af vedtagelsen af asylstramninger.

Den kinesiske kunstner Ai Weiwei har været i januar været på den græske ø Lesbos for at hjælpe med modtagelsen af bådflygtninge.
Den kinesiske kunstner Ai Weiwei har været i januar været på den græske ø Lesbos for at hjælpe med modtagelsen af bådflygtninge.

Den kinesiske kunster Ai Weiwei har dagen efter vedtagelsen af danske asylstramninger aflyst to udstillinger i Danmark.

Det er blandt andre kunstnerens værk »Yu Yi«, der er en del af udstillingen »A New Dynasty - Created in China«, der i øjeblikket kan opleves på det aarhusianske kunstmuseum Aros, som kunstneren nu trækker.

Ai Weiweis bidrag til udstillingen, »Yu Yi«, er en tolv meter høj figur, der svæver otte meter oppe i luften over gæsterne på et af Danmarks mest besøgte kunstmuseer. Han lukker også udstillingen »Ruptures«, der ellers skulle være åben fra 19. marts til 15. april på galleriet Faurschou Foundation i København.

»Beslutningen følger af det danske folketings vedtagelse af lovforslaget, der tillader at beslaglægge værdier og at forsinke familiesammenføring for asylansøgere,« skriver han på sin Instagram-profil, hvor han offentliggjorde beslutningen.

Ejeren af Faurschou Foundation, Jens Faurschou bakker Ai Weiweis beslutning op. Han synes, det er beklageligt, at det danske folketing har valgt at være »i spidsen for symbolsk og inhuman politik,« når det kommer til flygtningesituationen, står der videre i meddelelsen fra den kinesiske kunstner.

Ai Weiwei er i den grad optaget af flygtningesituationen. Faktisk i så høj grad, at han her i januar har opholdt sig på den græske ø Lesbos for at modtage bådflygtninge.

Ai Weiwei udstiller i 2016 blandt andet også i USA, Storbritannien og Australien. Han har 200.000 følgere på sin Instagram-profil, hvor han kritiserer den danske regering hårdt for stramningerne.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.