Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Afdød sangerindes far blokerer forestilling på det Kongelige

Opdateret: Det Kongelige Teater aflyser forestillingen Amy, der skulle have spillet i Det Røde Rum i begyndelsen af 2013.

Amy Winehouse under en koncert i Schweiz.
Amy Winehouse under en koncert i Schweiz.

Det er faderen til den afdøde rockstjerne, Amy Winehouse, der har blokeret for Det Kongelige Teaters musikforestilling »Amy«, som var programsat i begyndelsen af 2013i Det Røde Rum.

KODA, der administrerer kunstneres ophavsrettigheder, havde ellers givet tilladelse til forestillingen, men nu er den trukket tilbage.

Afvisningen fra familien kommer angiveligt, fordi man har frygtet, at Winehouse-navnet ville blive udnyttet kommercielt.

- Det er dybt beklageligt. Det er ikke en optimal situation, at vi trækker en tilladelse tilbage, når den først er givet, siger Nicolaj Hyltén-Cavallius, kommunikationschef i KODA, som varetager kunstneres ophavsrettigheder.

- Vores vurdering var, at der ikke ville være problemer med forestillingen, idet det skulle spille på en meget lille scene, og at der ingen kommercielle interesser er i spil i forbindelse med forestillingen, siger Nicolaj Hyltén-Cavallius.

- Men rockstjernens fader har vurderet det anderledes, og det må vi naturligvis respektere, siger Nicolaj Hyltén-Cavallius, der lover at man vil se på, hvordan man undgår, at noget lignende fremadrettet kan ske.

Forestillingen skulle være spillet 13 gange i Det Røde Rum, hvor der er plads til cirka 220 publikummer.

Det Kongelige Teater arbejder nu på at finde et alternativ til den aflyste forestilling. Allerede købte billetter refunderes også.

Den 27-årige sangerinde Amy Winehouse blev fundet død i sit hjem i London i juli 2011. Hun døde angiveligt af alkoholforgiftning.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.