Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Årets Reumert til operasanger Lisbeth Balslev

Operasangerinden Lisbeth Balslev modtog søndag BG Banks hæderspris "Årets Reumert" ved et stort gallashow på Folketeatret i København.

Med Reumert-prisen følger en check på 250.000 kr. og et glasmaleri af maleren og grafikeren Hans Voigt Steffensen.

BG Banks administrerende direktør, Henrik Thufason, overrakte prisen og begrundede bl.a. valget af Lisbeth Balslev med hendes fantastiske arbejdsmoral og ærlighed i sin kunst.

"Teatrets kunst er mangfoldig. Operaens er det ikke mindre, den kan genspejle dybe menneskelige følelser og konflikter. Det lykkelige sammenfald af ord, musik og scenekunst giver et følelsernes drama, der viser, hvor rigt og nuanceret, hvor kontrastfyldt og sammensat menneskesindet er. Og netop det er, hvad der sker, når du - Lisbeth Balslev - står på scenen. Indlevelsen har altid været et nøgleord for din scenekunst," sagde Henrik Thufason.

Lisbeth Balslev har sunget på hovedparten af Europas store operascener. Udover det Kgl. Teater og Den Jyske Opera har Lisbeth Balslev bl.a. sunget på La Scala i Milano, Wiener Statsoper og sommerfestspillene i Bayreuth.

Udover hædersprisen blev årets Reumert og uddelt i 13 andre kategorier.

Til årets bedste forestilling valgtes Lars Norén-stykket "Personkreds 3" opsat på Edison og instrueret af Madeleine Røn Juul, der med prisen fik 100.000 kr.

De øvrigt 12 kategorier blev alle belønnet med et glasmaleri og 25.000 kr. RB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.