Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

84-årig stjerneinstruktør atter beskyldt for seksuelt overgreb

En kvinde retter ny anklage mod Roman Polanski om et overgreb, der fandt sted for fyrre år siden.

Den 59-årige »Robin«, under oplæsningen af sin anklage mod Roman Polanski, som hun siger, har misbrugt hende seksuelt i 1973, i Los Angeles.
Den 59-årige »Robin«, under oplæsningen af sin anklage mod Roman Polanski, som hun siger, har misbrugt hende seksuelt i 1973, i Los Angeles.

For tredje gang i sit liv bliver den 84-årige fransk-polske filminstruktør Roman Polanski nu beskyldt for at have begået et seksuelt overgreb på en mindreårig.

Det skriver avisen The Guardian og andre medier.

En kvinde, der kun er blevet identificeret som “Robin”, fortalte tirsdag på en pressekonference i Los Angeles, at overgrebet blev begået af instruktøren i 1973, da hun selv kun var 16 år gammel.

»Dagen efter, det skete, fortalte jeg en ven, at Polanski havde gjort det mod mig, Grunden til, at jeg holdt det for mig selv, er, at jeg ikke ønskede, at min far skulle gøre noget, der kunne få ham til at blive i fængsel i resten af ​​sit liv,« sagde kvinden, der læste op af en skriftlig erklæring.

Kvinden sagde, at hun havde følt sig nødsaget til at stå frem, efter at Samantha Geimer, et offer i en tidligere misbrugssag, havde opfordret myndighederne til at stille denne sag mod Roman Polanski i bero. De nye anklager kan ikke føre til domfældelse, da der er fremsat efter forældelsesfristens udløb, men kvinden kan blive afhørt i sagen om Samantha Geimer.

Den berømte instruktør, der blandt andet har instrueret “Rosemary’s baby” og “Chinatown”, blev i 1977 anklaget for at have voldtaget den da 13-årige Geimer, mens hun var under påvirkning af stoffer.

Polanski erkendte dette forhold og tilbragte 48 dage i politiets varetægt, mens han blev underkastet en psykiatrisk undersøgelse. Derefter blev han løsladt, og i 1978 forlod han USA og bosatte sig i Frankrig af frygt for, at han ville blive fængslet på grund af anklagerne.

Roman Polanski har ikke kommenteret de nye beskyldninger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.