Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Musikalsk Julekalender

7. låge: Britiske veteraner stod for årets vildeste musikalske sus

Hver dag frem til jul peger Berlingskes musikredaktion på de 24 sange, der har gjort størst indtryk i 2017. Bag dagens låge sætter Slowdive kursen mod det uendelige univers.

Slowdive spiller på Roskilde Festival på Avalon, lørdag den 1. juli 2017.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017)
Slowdive spiller på Roskilde Festival på Avalon, lørdag den 1. juli 2017.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017)

Der skal ikke mere end et par sekunder til: Efter det første akkordskift ved man, at det bliver godt. Det er som at komme hjem. Det føles helt rigtigt.

Sådan var min første oplevelse af »Star Roving«, da jeg hørte den tilbage i januar. Og sådan er den for så vidt stadig. Nu ved jeg bare, at der efter de første par akkordskift i den sært velkendte ringle-rock-rundgang venter et sus af en anden verden, når først resten af Slowdive sætter foden på gaspedalen.

Efter 22 års pladepause kunne det stilskabende britiske shoegaze-orkester ikke have valgt en bedre comeback-single. Den store udvaskede lyd af susende guitarer, tyst sukkende vokaler og evigheds-synths var umiskendeligt Slowdive - alt hvad gamle og nye fans kunne drømme om - men samtidig var der i »Star Roving« en muskuløs tyngde og en hvirvlende fremdrift, der føltes som et nyt gear for bandet.

Resultatet var en sang, der føltes som at flyve ved supersonisk hastighed gennem universet. Med stjernene trukket ud som lysende fartstriber og kursen sat mod for evigt.

Samtlige sange i årets musikalske julekalender bliver løbende samlet her:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.