Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

56 svenske kvindelige musikere udgiver #MeToo-støttesang

Overskuddet går til organisation, der arbejder aktivt med kvinde- og #MeToo-relaterede sager.

Den svenske grupper Vo PAM har sammen med 56 kvindelige svenske musikere udgivet #MeToo-sangen "Vad dom än säger".
Den svenske grupper Vo PAM har sammen med 56 kvindelige svenske musikere udgivet #MeToo-sangen "Vad dom än säger".

#MeToo-bølgen fortsætter med at rulle i den svenske musikbranche. Tilbage i november skrev 2.192 kvindelige svenske musikere under på et åbent brev fuld af anonyme beretninger om seksuelt misbrug i musikbranchen.

Nu får bevægelsen også en kunstnerisk overbygning i form af #MeToo-støttesangen »Vad dom än säger«. Initiativtagerne er det svenske band Vo PAM, der sammen med 56 kvindelige musikere har skrevet og indspillet sangen. Blandt de medvirkende tæller navne som Kajsa Grytt, Shirley Clamp, Blenda, Carolina Wallin Pérez, Bishat, Rebecka Rolfart, Sarah Riedel och Sonja Aldén.

Sangen skal ses som et opråb, og nettooverskuddet går til kvindesags-organistationen RoKS, Riksorganisationen för Sveriges kvinnojourer och tjejjourer, der arbejder aktivt med #MeToo-relaterede spørgsmål.

Projektet fik vinger, da Vo PAM sendte en forespørgsel ud til de mange musikere, der stod bag det åbne brev i november og som er samlet under hashtagget #närmusikentystnar. Efter et par dage havde de fået 170 positive tilkendegivelser, der så i sidste ende endte med 56 deltagende kunstnere på den færdige indspilning.

Om indspilningerne siger Vo PAM i en pressemeddelelse:

»Mange ønskede at blive og møde den næste kunstner. Og gøre mere - ses sammen, demonstrere, mødes og socialisere. Det var som isolerede øer, der samledes omkring noget, vi havde tilfælles. På baggrund af møderne og mailudvekslingerne, er der kommet mange historier frem. Dels om situationer, der kan relatere til #MeToo, der er der fældet tårer i grupper over hvor mange, der har følt sig ramt af teksten, og hvor bange folk er for at se sine døtre i samme position.«

Hør singlen her:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.