Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

5 teaterforestillinger for børn

Efterårsferien er højsæson for børneteater og mange af byens scener byder på forestillinger i børnehøjde. Her er alt fra »Skyggen« til »Bennys Badekar«.

Fugl Fønix i Glassalen i Tivoli.
Fugl Fønix i Glassalen i Tivoli.

Familiemusical

Det er efterhånden en fast efterårstradition, at Eventyrteatret rykker ind i Glassalen i Tivoli i efterårsferien. 90 børn og unge står bag og på scenen i Gunvor Reynbergs og Christian Dahelbergs nye familiemusical »Fugl Fønix«, der foregår i det gamle Rusland.

Hvor den magtliderlige fyrste udlover en astronomisk stor dusør til den, der kan fange den mytiske Fugl Fønix til ham, så han kan udstoppe den og indlemme den i sin samling af døde fabeldyr. Men det går jo ikke!

 

Hvad: Fugl Fønix af Eventyrteatret

Hvor: Glassalen i Tivoli

Hvornår: Indtil den 18. Oktober kl. 12 og kl. 15. Alder: Fra 5 år.

 

Pop up teater

Et pop-up teater kalder Filiorum i Gentofte sig. De har nemlig ikke et fast spillested og producerer ikke teater selv, men håndplukker forestillinger fra de mange professionelle børneteatre over hele landet. I efterårsferien popper Filiorum op på det smukke Sølyst i Klampenborg, med i alt fire forestillinger, der spiller to gange hver. Teater Hund kommer for eksempel forbi med den humoristiske »OpdagElse« for de 2-5 årige, deres søskende op til 10 år kan se »Skyggen« fra Teater TT.

En væsentlig del af tanken bag Filiorum er det kunstneriske laboratorium efter forestillingerne, hvor børnene kan arbejde kreativt videre med teateroplevelsen. Og så er der også mulighed for at runde det hele af med frokost eller kagebord.

 

Hvad: Teaterfestivalen på Sølyst

Hvor: Sølyst i Klampenborg

Hvornår: 13.-16. oktober. Se spilletidspunkter på filiorum.dk

 

En gorilla i livskrise

Gorillaer kan også have livskriser. Det ved alle efter Kim Fupz Aakeson og Lillan Brøgger udgav »Gorillaen der var en gorilla«. En historie om ikke at kunne finde sig til rette i sit liv, og hverken føle sig hjemme i en lejlighed i Hvidovre eller i Zoologisk Have og heller ikke er helt tilfreds med arbejdet i et byggemarked og byturene på Banana Bar.

Det Lille Teater har dramatiseret børnebogen, og på teatret i Lavendelstræde i det indre København er de mestre i at skabe dukketeater, der måske nok er for de mindre børn, men som virker lige så magiske på de voksne.

»Gorillaen der var en gorilla« har dukker af Paul Arne Kring, og de spiller sammen med skuespillerne Claus Bue, Christine Exner, Jacob Weble og Jesper Groth. Alder: 4-10 år.

 

Hvad: Gorillaen der var en gorilla

Hvor: Det Lille Teater i Lavendelstræde

Hvornår: Frem til 1. november

 

Bennys badekar 2.0

Jannik Hastrups tegnefilm over Flemming Quist Møllers bog om »Bennys badekar« er rundet den modne alder af 44 år, men har fået nyt succesfuldt liv som musikalsk børneteater skabt af Eventministeriet under Det Kongelige Teater.

Johannes Lilleør, Laus Høybye, Anne Vester Høyer og Allan Klie spiller Benny med den livlige fantasi, hans kammerater, mor og mange andre, mens livetegneren Rasmus Meisler midt på scenen tegner alle de fantastiske havdyr, som Bennys badekar er så fuldt af.

Det hele er akkompagneret af et liveband og for de voksne er der en ekstragevinst: Peter Belli er gæstestjerne på »Blækspruttesangen«.

Hvad: Bennys badekar

Hvor: Det Kongelige Teater og Aarhus Teater

Hvornår: Forestillingen spiller to gange den 11. oktober på Det Kongelige Teater, og er derefter på Aarhus Teater den 15.-17. oktober. Alder: 4-9 årige.

 

Stor teaterfestival

1800 billetter til 28 forestillinger fordelt på 7 spillesteder plus et helt udstillingsunivers kaldet Hukommelsespaladset - det er ingredienserne i Amager Børneteaterfestival 2015.

Festivalen åbner den 11. oktober og har forestillinger for børn i alle aldersgrupper. Babyerne kan få deres første teateroplevelse med den ordløse forestilling »Pelzz«, der har en stor blød pelsklump i hovedrollen, mens teenagernes hjerner kan holdes skoletrænede med Teatret uden Vægges »Fra Big Bang til Facebook«, hvis hovedperson Sofie har en ambition om at holde det perfekte foredrag om alt fra universets skabelse til nutidens teknologibegejstring.

 

Hvad: Amager Børneteaterfestival

Hvor: Amager

Hvornår: Fra 11. oktober og frem. Se det store program på zebu.dk

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.