Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

3XN bygger Danmarks højeste hus

Bugtcentret skal ligge i bydelen Aarhus Ø og vil rumme alt fra butikker til en udsigtsplatform.

Aarhusiansk arkitektfirma skal bygge et 128 meter højt hus - og derfor altså otte mere højere end det hidtil højeste hus, Herlev Hospital på 120 meter, eller 22 meter højere end det højeste tårn, værende Christiansborg.
Aarhusiansk arkitektfirma skal bygge et 128 meter højt hus - og derfor altså otte mere højere end det hidtil højeste hus, Herlev Hospital på 120 meter, eller 22 meter højere end det højeste tårn, værende Christiansborg.

Aarhus Kommune har offentliggjort vinderen af den store konkurrence om kommunens vordende vartegn.

Det bliver arkitektfirmaet 3XN, der skal stå bag projektet.

Værket hedder Bugtcentret og bliver 128 meter højt - faktisk Danmarks højeste hus.

Bygningen vil blandt meget andet rumme en butik, en udsigtsplatform og et klasseværelse med både køkkenfaciliteter og akvarier.

Tegningerne er udformet af arkitekten Kim Herforth Nielsen fra 3XN. De omgivende haver og fællesarealer er udformet af landskabsarkitekterne Schønherr.

Selve opførelsen lægges i hænderne på anpartsselskabet Lighthouse United med investor Claus Hommelhoff og byudvikler Rune Kilden.

Færdig i 2020

Aarhus Byråd godkendte i onsdags salget af grunden X2 og banede på den måde vejen for projektet.

»På en af landets mest attraktive grunde får vi nu et meget flot og markant byggeri," siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse.

"Med Bugtcenteret markerer vi igen, at Aarhus Ø rummer enestående muligheder for arkitektur og bymiljø i mødet mellem byen og bugten. Og samtidig er det en stor kvalitet, at bygningen inviterer byens borgere og gæster indenfor."

Bugtcentret skal efter planen stå færdig i 2020 og vil desuden indeholde omklædningsfaciliteter til Havbanens brugere, turistformidling, udstillinger med videre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.