Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Musikalsk julekalender

23. låge: Hvordan skal Trump straffes, når hans dommedag kommer?

Hver dag frem til jul peger Berlingskes musikredaktion på de 24 sange, der har gjort størst indtryk i 2017. Bag dagens låge fantaserer Tim Heidecker om Trumps personlige dommedag.

For dum til selvmord. Coveret til Tim Heideckers album med Trump-sange.
For dum til selvmord. Coveret til Tim Heideckers album med Trump-sange.

Det har været et historisk grotesk år i Det Hvide Hus med Donald Trump som præsident. Ikke en dag er gået uden nye vanvittige udmeldinger og optrin, der ikke bare har testet grænserne for det amerikanske demokrati og dets institutioner men også været et frontalangreb på størrelser objektiv sandhed og rationel tænkning.

Overfor Trump anno 2017 kan satire og protestkunst virke både bidende nødvendigt og samtidig enormt tamt. Ændrer det noget? Nok ikke. Trump og hans sykofanter er skamløse, og det bedste, man kan håbe på, er, at få dampet lidt af ved at grine af vanviddet. Problemet er så bare, at man ender med at lægge afstand til det samtidig. Og så er vi tilbage ved status quo. Nej, det er sgu ikke så ligetil.

Men det skal ikke afholde os fra at pege på en af årets måske bedste kunstneriske forsøg på mentalt at håndtere Trump-miséren. Den kommer fra den amerikanske komiker Tim Heidecker, der er mest kendt for sin absurd ironiske anti-humor i bl.a. sketch-showet »Tim and Eric Awesome Show, Great Job!«.

Den amerikanske komiker og musiker Tim Heidecker.
Den amerikanske komiker og musiker Tim Heidecker.

Men Heidecker laver altså også musik, og i løbet af 2016 og 2017 udgav han løbende en stribe hurtigt indspillede anti-Trump-sange på sin hjemmeside, der for nylig blev samlet på albummet »Too Dumb For Suicide: Tim Heidecker’s Trump Songs«.

Her dyrker han både det absurde, fjollede og latrinære. Men der er også en stribe sange, hvor Heidecker skræller alle lagene af ironi og komik væk og i stedet møder rædslerne og sin egen frygt på langt mere direkte facon.

Bedst af dem er den afsluttende »Sentencing Day«, hvor Heidecker fantaserer om en nær fremtid, hvor det amerikanske folk er blevet enige om, at Donald Trump selvfølgelig er en forbryder. Dagen for hans strafudmåling er kommet, og folket overvejer at gøre festdagen til en helligdag.

Det store spørgsmål er dog, om Trump skal dø eller leve, lyder det i sangen. Og så overvejer Heidecker ellers fordele og ulemper ved de forskellige scenarier. Skal han rådne i fængsel? Hænges på en offentlig plads? Lade hans lig rådne i solen?

Uanset hvad vil han være væk, lyder det fra Heidecker. Og så kan vi alle komme videre.

Ekstremt? Tja, måske. Men det er jo Trump, vi snakker om her. Alt andet ville være upassende.

Samtlige sange i årets musikalske julekalender bliver løbende samlet her:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.