Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»12 Years a Slave«-instruktør skal lave dokumentar om Tupac

Instruktøren bag den Oscar-vindende film »12 Years a Slave« skal lave en dokumentarfilm om Tupac Shakur. Og han får hjælp af den afdøde rappers familie.

Tupac Shaku til MTV Music Video Awards i New York 1996.
Tupac Shaku til MTV Music Video Awards i New York 1996.

I 2014 fik filmen »12 Years a Slave« premiere i Danmark. Det gik ikke ubemærket hen, og den flotte film om en sort mand, der bliver kidnappet og solgt til slaveri, modtog både Oscar-priser og et væld a mangestjernede anmeldelser. Herunder a Berlingskes filmanmelder Louise Kidde Sauntved, der kvitterede med seks stjerner for »en fuldstændigt overvældende kompromisløs film«.

Herunder kan du se en trailer til filmen »12 Years a Slave«:

Nu kaster instruktøren Steve McQueen sig over et nyt projekt. Det gør han med en endnu ikke navngivet dokumentarfilm om den afdøde rapper Tupac Shakur, der den 7. september 1996 blev skuddræbt, og som i dag kunne være fyldt 45 år.

Om den kommende film har instruktøren udtalt til mediet Deadline Hollywood:

»Jeg er ekstrem berørt og spændt på at skulle udforske denne legendariske kunstners liv. Meget få, hvis overhovedet nogen, var mere lysende talenter end Tupac. Jeg ser frem til at arbejde tæt sammen med hans familie, og til at fortælle den helt sande historie om dette kæmpe talent«.

Det var kort efter en boksekamp mellem Mike Tyson og Bruce Seldon i Las Vegas, at Tupac Shakur mistede livet som følge af et såkaldt drive-by-shoot. Forinden havde Tupac angrebet et medlem af grupperingen Southside Crips, hvorefter han kørte mod en natklub. På vej mod natklubben kørte en bil op på siden af Tupac, hvorefter bilens passagerer affyrede en byge af skud mod ham. Han døde senere af sine indre blødninger.

Da Tupacs jordiske rester senere blev kremeret, blandede medlemmer af Outlawz, der er en hip-hop-gruppering startet af Tupac, asken med hash og røg det. Om den del af historien kommer med i den kommende dokumentarfilm, vides endnu ikke. Men et forsigtigt gæt vil være, at det gør den nok.

Det tegner også til at blive en dokumentar med en vis autencitet. Instruktøren får nemlig hjælp af Tupac Shakurs familie. Blandt andet skal rapperens tante fungere som administrerende producent på filmen.

Tupac Shakur har solgt mere end 75 millioner album på verdensplan. Det gør ham til en af tidens bedst sælgende kunstnere. Albummet »All Eyez on Me« er Tupacs bedst sælgende.

Herunder kan du se videoen til sangen »Ghetto Gospel«:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.