Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Soldater renset i "Armadillo"-sag

Auditørkorpset mener ikke, at de danske soldater forbrød sig mod reglerne i det slag, der beskrives i filmen Armadillo.

Forsvarets Auditørkorps renser de danske soldaters indsats under kamphandlingerne i Helmand i Afghanistan tilbage til den 25. juni 2009, som portrætteres i dokumentarfilmen "Armadillo".

- Der er ikke formodning for, at nogen person har begået noget strafbart forhold, hvorfor efterforskningen indstilles, skriver Auditørkopset i en pressemeddelelse.

"Armadillo" viser danske soldater fra Armadillo-lejren i Helmand, der pludselig er i nærkamp med talebankrigere.

Under slaget kaster en af de danske soldater en håndgranat ned i grøften, og straks efter farer to soldater hen og skyder løs på talebanerne.

Efter episoden bruger en af de danske soldater ordet »likvidering«, da han skal fortælle om, hvordan han var med til at skyde på de sårede talebanere, der endnu var i live efter håndgranaten.

Det var den udtalelse, som fik forsvarschef Knud Bartels, til at bede auditørerne undersøge, om der i forbindelse med kamphandlingen kunne være sket en overtrædelse af gældende regler for magtanvendelse.

Men det har undersøgelsen altså ikke vist, og "derfor indstilles efterforskningen jævnfør retsplejelovens § 749, stk. 2", lyder det.

Forsvarets Auditørkorps er en uafhængig myndighed i forsvaret, som blandt andet efterforsker og gennemfører militære straffesager.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.