Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk jægersoldat bisættes

René Brink Jakobsen blev dræbt af en sprængladning i Afghanistan 2. januar. I dag, lørdag, bisættes jægersoldaten.

Oversergent René Brink Jakobsen, der blev dræbt i Afghanistan, bisættes fra Veng Kirke.
Oversergent René Brink Jakobsen, der blev dræbt i Afghanistan, bisættes fra Veng Kirke.

Han blev den første jægersoldat, som Danmark mistede i tjeneste i Afghanistan. Og netop nu bliver 39-årige jægersoldat René Brink Jakobsen bisat fra Veng Klosterkirke nær sit hjem ved Skanderborg. Ifølge bt.dk er flere hundrede mennesker mødt op for at sige et sidste farvel ved den militære bisættelse, heriblandt også forsvarsminister Nick Hækkerup, forsvarschef og general Peter Bartram, samt chefen for Jægerkorpset, oberstløjtnant Claus Aksel Wammen.

Oversergenten fra Jægerkorpset i Aalborg var på patrulje til fods i Upper Gereshk Vally nordøst for Gereshk i Helmand-provinsen, da han blev ramt af en eksplosion. Det var formentlig en improviseret sprængladning, der gik af, og selv om René Brink Jakobsens kolleger kæmpede for hans liv, døde han kort før midnat 2. januar på hospitalet, har Hærens Operative Kommando oplyst.

Ikke siden september 2011 har en dansk soldat mistet livet, men det samlede dødstal er nu steget til 43 faldne.

Onsdag landede en helikopter på Flyvestation Karup med kisten med den afdøde jægersoldat, og i silende regn blev den båret ind i en lukket hangar. Kisten var svøbt i Dannebrog og blev båret af otte jægersoldater med sørgebind om overarmen til tonerne af »Kongernes Konge«.

René Brink Jakobsen var en del af Task Force 7, den danske elitestyrke i Afghanistan, som hovedsageligt består af jægersoldater og soldater fra Frømandskorpset.

Som 36-årig kom René Brink Jakobsen gennem aspiranttiden i Jægerkorpset - som den ældste nogensinde, og af kollegerne beskrives han som en af de bedste sanitetsfolk i korpsets tid.

Han efterlader sig en hustru og tre børn.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.