Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Roskilde Festival

Young Thugs DJ-set skrabede bunden med akut koncentrationsbesvær

Den amerikanske rappers koncert på Apollo fredag aften led under en ulidelig DJ, der partout skulle afbryde sangene før de kom i gang.

Young Thug på Apollo, Roskilde Festival 2016
Young Thug på Apollo, Roskilde Festival 2016

Hvor minimal en musikalsk indsats kan en koncert slippe afsted med? Det spørgsmål bliver jeg nødt til at stille efter at have overværet Atlanta-rapperens koncert på Apollo fredag aften. Jeg har allerede set flere koncerter på årets Roskilde Festival, der gør brug af playback i forskellige omfang. Det har givet både solide og skuffende oplevelser.

Men Young Thug må være lavpunktet indtil videre når det kommer til dovenskab forklædt som fandenivoldsk attitude. Den primære funktion for DJ’en, som Young Thug havde slæbt med sig, syntes at være at trykke på play-knappen efter forgodtbefindende. Skidt pyt med rytmisk udvikling, scratch eller glidende overgange.

Young Thug er ellers et af de mere opsigtsvækkende, uforudsigelige navne på den amerikanske rapscene. En rapper med masser af tatoveringer i fjæset og på den krop, der er så åleslank, at han indimellem bliver nødt til at shoppe i dame-sektioner. Der kan han også godt finde på at tage en mavetop, nederdel eller kjole med i købet og lade sig fotografere i dem.

Tidlig afløsning

Men Young Thugs leg med kønsstereotyper til side, så var der altså ikke mange musikalske overraskelser til koncerten. Jo, det skulle da lige være hvor dedikeret Thugs DJ var til idéen om tidlig afløsning fra sang til sang.

Young Thug på Apollo, Roskilde Festival 2016
Young Thug på Apollo, Roskilde Festival 2016

Foruden det fest-indstillede publikum, var rapperen selv det mest positive indslag. Det ene øjeblik bjæffede og tumlede han gangsta-linjer af sted. Det næste stod han foroverbøjet og nærmest hviskede på vuggevis-facon.

Der var få stunder, hvor musikken kunne overskygge DJ’ens næsten tvangslignende forhold til stop-start pendulet. »F Cancer (Boosie)« rystede den silende regn af sig med det elastiske beat, mens »With Them«s industrielt hakkende synth var øjeblikkeligt smitsom (så jeg næsten kunne ignorere de skødesløst sexistiske linjer).

En så slatten indsats kunne alligevel få publikum til at gå amok og danne kæmpe-moshpits. Men kunne publikum ikke have holdt den fest selv på campingpladsen med et anlæg og eventuelt Young Thug teleporteret i hologram-form?

Hvem: Young Thug

Hvor: Roskilde Festival, Apollo, fredag

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.